Prince Edward Island

aardappelen akkerbouw Verenigde Staten aardappelen poten

Nieuws Aardappelen

Contracteren in Verenigde Staten nog niet ten einde

Nog niet iedere aardappelteler in de Verenigde Staten heeft een contract gesloten voor zijn fritesaardappelen. Enkele verwerkers zijn nog in onderhandeling met telers, afhankelijk van de teeltregio. Ondertussen is het poten al voorzichtig begonnen, of staat op het punt van beginnen. Telers spreken van hun duurste aardappelgewas ooit.
30 Maart 2022
aardappelen Verenigde Staten

Nieuws Aardappelen

Noodgreep aardappelen van Prins Edwardeiland

Fritesfabrikant Lamb Weston gaat op de productielocatie in Taber in de Canadese provincie Alberta aardappelen verwerken uit het circa 3.500 kilometer verderop, eveneens in Canada, gelegen Prins Edwardeiland. Een groot deel van de aardappeloogst van het eiland wordt normaal naar de VS geëxporteerd. Dat is dit jaar niet mogelijk omdat de VS door de vondst van de wratziekte in Prins Edwardeiland de grens heeft gesloten voor aardappelen uit het gebied.
19 Januari 2022
winter sneeuw

Inside Aardappelen

Canada: duizenden hectares niet geoogst

In Canada kunnen duizenden hectares aardappelen, vanwege vorst, niet geoogst worden. In de provincie Manitoba kan maar liefst 8% niet geoogst worden. De aardappelopbrengsten in de Verenigde Staten (VS) pakken echter wel hoger uit.
19 November 2018
aardappelen aardappeloogst aardappelperceel nat canada

Inside Aardappelen

Canadese oogst worstelt met nat najaar

Aardappeltelers op het Canadese eiland Prince Edward Island worstelen met een extreem najaar. Het groeiseizoen verliep al grillig en ook de oogst wordt nu bemoeilijkt door overmatige neerslag. Begin november zit nog een significant areaal in de grond.
12 November 2018

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden