Sodiaal

Lidl

Nieuws Melk

Lidl Frankrijk koopt zuivel in bij 3 grote concerns

De Franse tak van supermarktketen Lidl heeft voor het lopende jaar zo'n 460 miljoen kilo melk gecontracteerd bij Lactalis, Savencia en Sodiaal, zo meldt het Franse retailblad Lineaires. Er zijn prijzen vastgelegd van net iets boven de €40,00 per 100 liter.
10 Maart 2022
Yoplait Sodiaal

Nieuws Melk

Zuivelconcern Sodiaal reorganiseert én investeert

De Franse zuivelcoöperatie Sodiaal gaat reorganiseren en stopt of beperkt overcapaciteit en verliesgevende UHT-, en kindervoedingsactiviteiten. Tegelijkertijd investeert zij de komende vijf jaar €600 miljoen in beter renderende producten en nieuwe markten. 
2 Februari 2022
Kees Gielen

Interview Kees Gielen

'Koop yoghurtmerk Yoplait gamechanger voor Sodiaal'

De Franse zuivelcoöperatie Sodiaal heeft vorige maand een deal gesloten met de Amerikaanse voedselgigant General Mills voor de overname van de Europese tak van Yoplait. 'En daar zijn de Fransen enorm trots op', zegt Kees Gielen, COO en CFO van Sodiaal.
13 April 2021
koeien

Inside Melkprijsvergelijking

RFC en Sodiaal laten melkprijs sterkste stijgen

Het merendeel van de Europese melkprijzen is in augustus stabiel gebleven of opgewaardeerd, zo blijkt uit de LTO-melkprijsvergelijking. Alleen Danone en Savencia noteren voor deze maand een daling op de melkprijs. FrieslandCampina en Sodiaal zijn de snelste stijgers. Buiten Europa krijgt de Amerikaanse klasse III melkprijs een enorme domper te verwerken.
2 Oktober 2020
Kees Gielen

Interview Kees Gielen

'Goede eigenschappen van melk blijven benadrukken'

Hij was ruim 10 jaar geleden één van de architecten van de fusie tussen Campina en Friesland Foods. Nu is Kees Gielen de CFO en COO van de Franse zuivelcoöperatie Sodiaal. Hij waarschuwt voor de opkomst van vegan. “Daar moeten we als zuivelindustrie goede oplossingen voor vinden.”
5 April 2020
melk zuivel melkveebedrijf melkverwerking

Inside Melk

Sodiaal stijgt naar top 3 in melkprijsvergelijking

De Franse zuivelverwerker Sodiaal heeft in de maand augustus de top 3 van de melkprijsvergelijking van LTO Nederland betreden. Doordat de meeste zuivelaars hun melkprijs in deze maand hebben laten staan, houden de meeste verwerkers de positie deze maand vast.
27 September 2019
melkveebedrijf koeien weidegang frankrijk

Inside Melk

Nieuwe melkstromen slaan ook aan in Frankrijk

Sodiaal, de grootste zuivelcoöperatie van Frankrijk, gaat hun versie van de 'Top-Zuivellijn' uitbreiden. De premie die Franse melkveehouders krijgen, ligt daarnaast aanzienlijk hoger dan in Nederland.
19 Februari 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden