Syngenta

Syngenta

Aangeboden door Syngenta

Minder middelen vergt een strakker schema

Met het verder krimpen van het herbicidenaanbod voor uien groeit de noodzaak van een zo strak mogelijk spuitschema. De bodemherbiciden worden daarin steeds belangrijker.
16 Mei 2022
syngenta seeds

Aangeboden door Syngenta Seeds

'Vanaf nu zuinig zijn op elke ui'

In veel regio's, en zeker op klei- en zavelgronden, staan de uien er maar dunnetjes bij. Dat vraagt extra aandacht in het vervolg van de teelt en soms ook een gewijzigde koers of ingrijpende beslissing. Maar eerst bespreken Kees Jacobs en Michiel van Mol de lessen van het voorjaar van 2022.
3 Mei 2022
Syngenta

Aangeboden door Syngenta

Stress voorkomen: meer knollen & hogere opbrengst

Biostimulanten zijn producten met natuurlijke ingrediënten (onder meer aminozuren). Het zijn geen gewasbeschermingsmiddelen en hebben geen directe werking op ziekten of plagen, maar zorgen ervoor dat het gewas beter met abiotische stress kan omgaan. Zo ook de nieuwe biostimulant QUANTIS®.
2 Mei 2022
Syngenta

Aangeboden door Syngenta

Het startpunt voor bestrijding Phytophthora

Als teler investeert u in uw gewas vanaf het moment van poten tot de oogst en zelfs nog daarna als het om bewaring gaat. Alle inspanningen die u doet om uw aardappelgewas optimaal te laten groeien en te beschermen, moeten resulteren in een hoge opbrengst met een uitstekende kwaliteit.
26 Maart 2022
syngenta seeds

Aangeboden door Syngenta Seeds

'Leg nu de basis voor een goed uiensaldo'

In de periode van zaaien tot opkomst liggen bij uienteelt diverse risico's op de loer. Uienexperts Kees Jacobs en Michiel van Mol bespreken wat je wel en niet moet doen om een vlotte en egale opkomst te krijgen. Want daar ligt de basis voor een hoge opbrengst van goede kwaliteit. 'De ui moet in één keer door kunnen.'
14 Maart 2022
Syngenta

Aangeboden door Syngenta

Maak je gewas weerbaarder

Door klimaatverandering krijgen gewassen steeds meer te maken met stressfactoren. Een aardappelgewas groeit het beste onder gelijkmatige omstandigheden. Stress verstoort de groei, wat uiteindelijk opbrengst kost.
21 Februari 2022
syngenta seeds

Aangeboden door Syngenta Seeds

'Uienteelt biedt stof tot nadenken'

Op de valreep van een nieuw uienteeltseizoen blikt Syngenta-uienexpert Kees Jacobs voor- en achteruit. In sommige bewaarplaatsen leven zorgen over oogst 2021. En de teelt wordt er in 2022 niet eenvoudiger op. Maar Kees eindigt traditiegetrouw positief en opbouwend.
28 Januari 2022
syngenta seeds

Aangeboden door Syngenta Seeds

Dentrassen: ook aanrader voor snijmaïs?

Dentrassen ('paardentand') zijn net wat geschikter voor CCM vanwege de iets andere zetmeelstructuur dan flintrassen (ronde korrel). De rassen SY Enermax , SY Impulse (100% dent-Belgische markt), en in zekere zin ook SY Calo, SY Telias en SY Brenton (dentkarakter) zijn aldus goede keuzes voor teelt van CCM.
11 Januari 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden