Varkensstapel

biggen varkens - agri

Nieuws Varkens

Aantal fokzeugen zit weer in de lift

Het aantal fokzeugen in Nederland laat na een forse daling weer een stijging zien. Europabreed is in grote varkenslanden eenzelfde trend zichtbaar, maar niet overal. Dit blijkt uit voorlopige cijfers van statistiekdienst Eurostat.
27 Februari 2024
maandanalyse varkens

Nieuws Varkens

Daling van de varkensstapel vlakt af

De daling van varkensstapel zwakt af, zo concludeert de Rabobank in een rapport. Toch blijft het aanbod volgens de bank waarschijnlijk krap, waardoor een stijging van de slachtprijzen in het vierde kwartaal van 2023 voor de hand ligt.
25 Oktober 2023
biggen varkens - agri

Nieuws Varkens

Duits onderzoek: derde zeugenhouders bouwt af

Ruim een derde  van de Duitse zeugenhouders wil de komende vijf tot tien jaar gaan afbouwen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Duitse belangenorganisatie ISN. 
26 September 2023
maandanalyse varkens

Nieuws Varkens

Nederlandse varkensstapel op laagste punt in 40 jaar

De Nederlandse varkensstapel is op het laagste punt in 40 jaar tijd, zo blijkt uit recente cijfers van het CBS. Toch gaat de daling nog niet zo hard als in Duitsland. Ondanks een recente correctie naar boven neemt de Duitse varkensstapel twee keer zo sterk af.
1 September 2023
maandanalyse varkens

Achtergrond Varkens

Varkensstapel krimpt het snelst in Denemarken

Geen van de Europese kernmarkten voor varkensvlees ziet de varkensstapel zo snel teruglopen als de Deense markt. Net als andere landen wordt de Deense milieuwetgeving steeds strenger en is het vinden van opvolgers steeds moeilijker. Toch is er een groot verschil met andere Europese markten dat het verschil verklaart.
25 Augustus 2023
varkensvlees Slagerij

Analyse Varkens

Duitse varkensprijs werpt dam op tegen prijsdalingen

De Duitse producentenvereniging VEZG houdt de varkensprijs in Duitsland voor deze week gelijk. Daarmee werpt de invloedrijke organisatie een dam op tegen de reeks prijsverlagingen van de laatste weken.
23 Augustus 2023
slachterij rundvlees

Nieuws Varkens

Duitse varkensprijs gevoelig lager in korte week

De neerwaartse druk op de varkensmarkt houdt nog even aan. Het laatste signaal op weg naar beneden is de Duitse verenigingsprijs (VEZG), die met €0,10 per kilo daalt.
16 Augustus 2023
varkensvlees Slagerij

Nieuws Varkens

Opluchting om stabiele Duitse varkensprijs

De Duitse Verenigingsprijs (VEZG) blijft deze week onveranderd. Dit lijkt geen nieuws, maar zorgt wel voor enige opluchting na weken van vleesprijsdalingen. Nu is het maar een eerste signaal. Voor meer bevestiging is het wachten op de prijzen van vrijdag, maar als dan ook een stabilisatie volgt, lijkt voorlopig het dieptepunt in de markt voorbij.
9 Augustus 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden