VBO Makelaar

melkveebedrijf koeien weidegang

Aangeboden door VBO

Laatste actualiteiten stikstofregeling

De stikstofproblematiek heeft vorig jaar een behoorlijke impact gehad op de vastgoedmarkt. Zo zijn er veel bouwprojecten stil komen te liggen en is er in veel onduidelijkheid ontstaan over de nieuwe regels. Dit probleem raakt ook de agrarische vastgoedmarkt. Door de stikstofproblematiek worden minder veehouderijen en andere agrarische vastgoedobjecten verkocht. Hieronder informeren wij je over de laatste actualiteiten van de stikstofregeling.
27 Januari 2021
varkenshouderij varkensstal

Aangeboden door VBO Makelaar

'Drempelwaarde stikstof voorkomt noodsituatie'

De stikstofproblematiek lijdt tot nijpende situaties in én rondom de agrarische sector. VBO waarschuwt dat door het missen van cruciale informatie een onjuiste waardering van agrarisch vastgoed dreigt. De vereniging van makelaars, taxateurs en verhuurbemiddelaars pleit daarom voor een stikstofdrempelwaarde.
30 Oktober 2019

Aangeboden door VBO

Wat doe je als stopper met vrijkomend geld?

Bij een bedrijfsbeëindiging wordt er nogal eens te weinig aandacht besteed aan hoe dit fiscaal het beste geregeld kan worden. Ook is het belangrijk goed te kijken aar waar het geld in geïnvesteerd kan worden. Dat stelt Hans Peters, voorzitter van de sectie landelijk en agrarisch bij VBO en eigenaar van Q&Q business.
24 Juli 2019
financieel Boerenbusiness economie varkens - agri

Inside Varkens

Verkoop varkensbedrijven leeft op door varkensprijs

Doordat de varkensprijs recent fors gestegen is, is de verkoop van varkensbedrijven opgeleefd, zo melden diverse agrarisch makelaars. Tot voor kort was het aanbod groter dan de vraag, maar de situatie is veranderd. De opgeleefde belangstelling voor vleesvarkensbedrijven is het grootste.
4 Juli 2019
euro

Opinie Hans Peters

Het (on)mogelijke met vermogen

De agrarische sector wordt geconfronteerd met grote en, gelukkig ook, kleinere uitdagingen. Bij veel ondernemers is 1 probleem zelfs zeer bekend. Ik doel op de situatie waarin de boer besluit zijn bedrijf te staken. Vaak rijst dan ook de volgende vraag: hoe kan ik het vrijkomende vermogen het beste beleggen?
14 Maart 2019

Aangeboden door VBO Makelaar

'PAS en fosfaatrechten zorgen voor onzekerheid'

De aan- en verkoop van melkveebedrijven is lastig, omdat het Programma Aanpak Stikstof (PAS) wankelt en fosfaatrechten veel problematiek met zich meebrengen. Dat stelt Lourens van der Lelij, VBO Makelaar in IJsselmuiden.
12 December 2018

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden