Zeeland

Boerenbusiness droogteschade Zeeland

Inside Akkerbouw

Gewasontwikkeling in de grond soms dramatisch

Boven de grond is de loofontwikkeling van aardappelen redelijk normaal, maar onder de grond blijft de knolzetting beperkt tot een paar knollen per plant. Dit beeld van de aardappel gewasontwikkeling is in Zeeland op een kwart tot een derde van de percelen van toepassing, schat sectormanager akkerbouw Wim in 't Veld van Van Iperen.
24 Juli 2020
akkerbouw regen nat uien uienareaal

Inside Droogte

Hollandse zomer redding voor de akkergewassen?

De neerslag in de afgelopen weken heeft voor verlichting gezorgd in de akkerbouw. Zelfs in de meest droge regio's zijn de meeste gewassen enorm opgeknapt. Een opluchting voor onder meer de Zeeuwse teler, al zijn de lokale verschillen groot.
9 Juli 2020
aardappelen akkerbouw droogte beregening

Inside Droogte

Veel aardappelen en uien staan te verdrogen

Het is droog, gort en gort droog. Met name telers die hun gewassen niet kunnen beregenen stuiten op problemen. In Zeeland is dat voor het derde jaar op rij het geval. Daar wordt nu zelfs zoet water per schip en vrachtwagen aangevoerd.
28 Mei 2020
uien

Inside Uien

Gaat de siepel de juun verslaan?

Op het Nederlandse uientoneel is een belangrijke verschuiving aan het plaatsvinden. De siepel wint het steeds vaker van de juun. Dat deze trend doorzet is aannemelijk. Welke rol vervult de Noord-Nederlandse ui in Nederland?
27 Februari 2020

Bedrijfsreportage Frank Peter Kuijpers

'Als er al een stikstofcrisis is, dan is die er al 140 jaar'

'Als er in Zeeland al een stikstofcrisis is, dan is deze er al 140 jaar', zo stelt akkerbouwer Frank Peter Kuijpers. Hij is behalve akkerbouwer, ook lid van de Provinciale Staten in Zeeland en probeert de huidige landbouwproblemen in het licht van de geschiedenis te zien.
20 December 2019
uien Schoffelen Onkruidbestrijding

Inside Uien

Zo verdwijnt de uienteelt uit Zeeland

Maar weinig akkerbouwgewassen kennen zo'n markant verloop als de Hollandse ui. Wie een 15 jaar oude kaart erbij pakt ziet 2 diepgekleurde plekken als hotspot van de uienteelt: Zeeland en Flevoland. Anno 2019 is dat beeld compleet anders. Hoe heeft dit kunnen gebeuren?
24 Juli 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden