Uienprijzen

uien

Analyse Uien

Komt de bodem van de uienmarkt in zicht?

Het blijft kwakkelen op de uienmarkt. De vraag is redelijk in lijn met wat je voor deze tijd van het jaar mag verwachten. Voor het mooie liggen er alleen nog te veel uien in de Nederlandse schuren. Kwaliteit is en blijft een issue. Dat zou nog weleens voor een vertekend beeld kunnen zorgen.
Vandaag 10:00 uur
export uien

Marktupdate Uien

Uiensorteerders laten de teugels een beetje vieren

Op de regionale beurzen staan de uienprijzen ook deze week onder druk. De ergste paniek onder telers is echter wel wat gezakt. Vorige week gingen sommige telers mee in probeersels van sorteerders. Telers informeren wel maar gaan niet meer zo maar mee in wat kopers bieden. Die ruimte wordt ook geboden.
22 Maart 2024
uien

Marktupdate Uien

De week van de krach op de regionale uienbeurzen

Krach is zwaar aangezet, maar het is wel over rekenen in de uienhandel. De daling van de uienprijzen op de regionale beurzen zette ook deze week door. Goede uien zijn inmiddels onder de €30 gezakt. Een matige export helpt niet om het vertrouwen in de uienmarkt te herstellen.
15 Maart 2024
uienbewaring

Marktupdate Uien

Uienmarkt wordt steeds meer een kopersmarkt

De stemming op de uienmarkt wordt er niet beter op. Prijzen staan onder druk en de afzet loopt stroef. Voor telers is dat wennen. Van een situatie waar de boer de toon zette zijn het nu de kopers die meer en meer aan het roer komen te staan.
8 Maart 2024
export uien

Marktupdate Uien

Export biedt houvast op stroeve uienmarkt

De uiennoteringen op de regionale beurzen deden deze week een stapje omlaag. De matige stemming onder sorteerders dringt ook door bij telers en sommige worden wat nerveus. De exportcijfers vallen dan weer niet tegen, helemaal als je ze vergelijkt met vorig seizoen.
1 Maart 2024
uien

Marktupdate Uien

De jeu is er wel een beetje af op de uienmarkt

Het is weleens drukker geweest in de uienhandel. Europese landen moeten het doen voor de Nederlandse export en die houden de boot nog een beetje af. Het effect daarvan is ook wel te merken in de handel op de telers. Voor direct wordt alleen gedaan wat noodzakelijk is door verpakkers en op termijn durft men niet in te stappen op prijzen die telers vragen.
23 Februari 2024
uien

Marktupdate Uien

Verschillen zijn groot in de uienmarkt

Goes baarde opzien deze week met de prijs de beurs op het bord zette. Verschillen zijn groot in de huidige markt en het is maar net hoeveel vertrouwen de teler heeft, op meerdere fronten. In rood is €1 de magische grens. Verkopers vragen dat wel, maar kopers zijn nog erg voorzichtig.
16 Februari 2024
uien

Marktupdate Uien

Telers zijn niet meer zo eensgezind over uienmarkt

Telers die twijfelen of ze de uien tot (ver) in het voorjaar kunnen bewaren informeren steeds meer naar de verkoopmogelijkheden bij afnemers. De echte langbewaarders houden de deur stevig dicht. Het geleidelijk aantrekken van de vraag uit Europa geeft die groep telers vertrouwen.
9 Februari 2024

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden