EEX

Boerenbusiness

Achtergrond EEX

Termijnmarkt EEX hint op langdurig hoge zuivelprijs

Afgaande op de termijnmarkt voor boter, magere melkpoeder en weipoeder van de EEX in Leipzig, blijven de zuivelprijzen tot en met juli/augustus van dit jaar op een hoog niveau staan. Dat is tenminste de verwachting. Voor daarna worden handelaren onzekerder.
22 Maart 2022
melkpoeder

Nieuws melk

Spot- en termijnprijzen melkpoeder nek aan nek

De prijzen voor magere melkpoeder blijven gestaag verder stijgen. Werd vorige week bij DCA een magere melkpoeder-notering vastgesteld van €4.000 per ton voor melkpoeder  voor humane consumptie (food), deze week gaan de prijzen alweer verder omhoog. Ze wedijveren met de termijnmarkt om de hoogste notering.
14 Maart 2022
financieel beurs

Nieuws Melk

Zuivelfutures nemen wereldwijd een hoge vlucht

De zuivelmarkt reageert iets rustiger op onder meer de oorlog in Oekraïne dan de graanmarkt. De prijzen gaan dus ook iets langzamer omhoog. Toch worden ook hier de producten gestaag duurder, naar niveau's die tot voor kort voor onmogelijk waren gehouden. De termijnmarkt leidt daarbij het sentiment.
9 Maart 2022
kaas Cheddar

Nieuws Zuivelmarkt

EEX lanceert nieuwe Europese kaasindices

De European Energy Exchange (EEX) heeft nieuwe indices voor diverse soorten kazen gelanceerd. De bedoeling is om hiermee de kaasmarkt meer transparant te maken.
17 November 2021
grafiek

Inside Aardappelen

Termijnmarkt soepel door het €20,00 niveau

Wat er op de aardappelmarkt al een tijdje aan zat te komen, is de afgelopen dagen gebeurd. Halverwege deze week 39 heeft de termijnmarktnotering van het april 2022 contract het niveau van €20,00 geslecht. Die ging gepaard met relatief veel contracten.
1 Oktober 2021
handen

Inside Aardappelen

Stemming aardappeloogst 2021: teler versus afnemer

De stemming voor komend aardappelseizoen lijkt te verschillen tussen teler en afnemers. Telers zien de aardappelen van de hoofdoogst zich optimaal ontwikkelen, afnemers zien een mogelijk tekort aan grondstof. Hoe vertaalt zich dit op de aardappelmarkt?
10 Juli 2021
noteringen beurs rode cijfers

Inside Aardappelen

PCA/Fiwap noteert niet, cash settlement fors lager

Op de aardappeltermijnmarkt heeft de cash settlement (CS) van week 11 een flinke veer moeten laten ten opzichte van een week eerder.
19 Maart 2021
paniek termijnmarkt

Inside Aardappelen

Meltdown op de aardappeltermijnmarkt

Waar vorige week de daling al ingezet was, leek aan het begin van deze week de vraag terug te komen op de termijnmarkt. De EEX in Leipzig sloot gisteren (maandag 2 maart) nog op €14en ook vanmorgen (dinsdag 3 maart) ging de termijnmarkt nog iets hoger van start.
3 Maart 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden