Euro-dollarkoers

Podcast Valuta Boerenbusiness

Podcast Valuta met Joost Derks

Zicht op lagere rentes brengt markten in extase

Lagere rentes door de grote centrale banken lijken in aantocht. Beleggers hebben in ieder geval euforisch gereageerd op de berichten van de Amerikaanse centrale bank Fed dat zij nog dit jaar drie keer een renteverlaging willen doorvoeren. Op de valutamarkten wil de schwung er echter nog niet inkomen. Is dit stilte voor de storm, zo vraagt Joost Derks zich af?
22 Maart 2024
Podcast Valuta Boerenbusiness

Podcast Valuta

Inflatiepijn na bestellen van biertje bij het carnaval

De dollar staat de laatste weken in de spotlights. De dollar won opeens flink terrein van de euro na een regen aan positieve economische cijfers in de Verenigde Staten. Toch baart dat zorgen, vertelt Joost Derks in de podcast Boerenbusiness Valuta van februari. Ook de euro, die in deze periode momentum lijkt te verliezen, en het langzaam wegzakkende Britse pond komen aan bod. Daarbij vertelt Derks zich ronduit te verbazen over de prijzen die voor een biertje worden gerekend in de aanloop naar carnaval.
17 Februari 2023
eurodollar

Opinie Joost Derks

Gaat de euro een dollar doen in 2023?

De dollar was lange tijd onaantastbaar in de valutawereld van 2022. De laatste maanden heeft de euro echter een inhaalslag gemaakt. De Europese munt kan een goede start maken in 2023. Voor later dit jaar zijn de vooruitzichten echter minder mooi.
5 Januari 2023
Podcast Valuta Boerenbusiness

Podcast Joost Derks

Sterkere euro helpt tegen hoge energieprijzen

Het was de afgelopen dagen een cijferregen van rente- en inflatiepercentages. Maar liefst vijf centrale banken presenteerden hun rentebeleid. Eric de Lijster neemt met Joost Derks, valuta-expert van iBanFirst, alle ontwikkelingen door: van de renteverhogingen, de laatste inflatiecijfers tot en met de koersen van euro, dollar en pond. '2023 kan zo maar eens het jaar van de euro worden'
16 December 2022
dollar Boerenbusiness

Opinie Joost Derks

Dure dollar stookt inflatievuur op

Gelijke stand! Voor het eerst in twintig jaar is de euro evenveel waard als een dollar. De koersen van munten uit opkomende landen dalen echter nog veel sneller ten opzichte van de Amerikaanse munt. In steeds meer gevallen gaat dat een echt probleem worden.
15 Juli 2022
euro valuta dollar

Nieuws Valuta

Euro nu nagenoeg gelijk aan de dollar

De euro is bijna evenveel waard als de dollar. Door vrees voor recessie en een agressiever rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank (FED) is de Europese munt behoorlijk verzwakt.
12 Juli 2022

BB TV Valuta

Rentebeleid ECB ingeprijsd in waarde van de euro

De economische groei neemt af en diverse banken voorspellen krimp. Toch vindt Laurens Maartens van StoneX Global Payments het overdreven om van een recessie te spreken, laat staan een crisis. In een gesprek met Wouter Baan gaat hij in op de verwachtingen van de eurodollar-koers en de ontwikkelingen in de opkomende markten. 
4 Juli 2022

BB TV Laurens Maartens

'Euro op zijn retour na rentebelofte van Lagarde'

De euro trekt weer in waarde aan ten opzichte van de dollar. Ook de roebel zit in de lift. Met Laurens Maartens, valuta-expert bij StoneX Global Payments, bespreken we de ontwikkelingen die gaande zijn. Daarbij gaat Maartens ook in op de ontwikkelingen die gaande zijn in Afrika. 
25 Mei 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden