Joost Derks

Podcast Valuta Boerenbusiness

Podcast Valuta met Joost Derks

Zicht op lagere rentes brengt markten in extase

Lagere rentes door de grote centrale banken lijken in aantocht. Beleggers hebben in ieder geval euforisch gereageerd op de berichten van de Amerikaanse centrale bank Fed dat zij nog dit jaar drie keer een renteverlaging willen doorvoeren. Op de valutamarkten wil de schwung er echter nog niet inkomen. Is dit stilte voor de storm, zo vraagt Joost Derks zich af?
22 Maart 2024
dollar

Opinie Joost derks

Rust op valutamarkt voorspelt weinig goeds

Centrale banken aan beide kanten van de Atlantische Oceaan stellen een langverwachte renteverlaging steeds langer uit. Hierdoor is het opvallend rustig op valutamarkten. Maar in het verleden waren dit soort periodes vaak de stilte voor een storm.
20 Maart 2024
egypte

Opinie Joost Derks

Egypte laat pond vallen: meesterzet of misser?

Het Egyptische pond is vorige week keihard onderuit gegaan. Door de overgang naar een meer flexibele wisselkoers, slaat het land twee vliegen in één klap. De toerisme-industrie krijgt een boost en bovendien ontvangt Egypte een flink steunpakket van het IMF.
13 Maart 2024
zloty forint

Opinie Joost Derks

Waarom de forint klappen krijgt en de zloty opveert

De belangrijkste centrale banken lijken voorlopig allemaal de beleidsrente op peil te houden. Hierdoor is het de laatste tijd opvallend rustig bij de euro, dollar en het pond. Dat geldt echter niet voor Oost-Europa, waar de tegengestelde koers van de zloty en forint opvalt.  
6 Maart 2024
Podcast Valuta Boerenbusiness

Podcast Valuta met Joost Derks

'Rente aan het einde van het jaar zeker lager'

Wanneer gaan de belangrijkste centrale banken, die van de Verenigde Staten, de eurozone en het Verenigd Koninkrijk, de rente nu verlagen? Dat is de hamvraag op de financiële markten. Joost Derks, valuta-expert van iBanFirst, geeft in Boerenbusiness Valuta zijn verwachting over de stand van de rente aan het einde van het jaar. In het gesprek met presentator Eric de Lijster staat deze keer ook de Amerikaanse dollar centraal.
23 Februari 2024
real

Opinie Joost Derks

Brazilië en Chili lopen in rente ver voor op EU en VS

De economische groei is in een groot deel van de wereld behoorlijk stilgevallen. Latijns-Amerika is echter een opvallende uitzondering. Brazilië en Chili profiteren van een snel dalende rente. Op valutamarkten staat de Chileense peso echter onder druk.
21 Februari 2024
Lira

Opinie Joost Derks

Inflatiedoelstelling Turkije even absurd als ambitieus

Turkije heeft begin deze maand Fatih Karahan aangesteld als nieuwe voorzitter van de centrale bank. Hij streeft ernaar om de inflatie stevig terug te dringen. Maar het niveau waar hij voor eind dit jaar op mikt, is zowel absurd hoog als behoorlijk ambitieus.
14 Februari 2024
dollar

Opinie Joost Derks

Oplaaiend bankenvuurtje is gunstig voor de dollar

De Federal Reserve heeft in het voorjaar van 2023 nagelaten om een oplaaiend brandje in de Amerikaanse bankensector goed na te blussen. Als het vuur weer oplaait, is dat gunstig voor de dollar. Bovendien kunnen inflatiecijfers de Amerikaanse munt ook een duw in de rug geven.
7 Februari 2024

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden