Zuivelconsumptie

supermarkt Albert Heijn vlees

Nieuws Melk

Vlees en zuivel duidelijk in trek bij Britse consument

Britse consumenten kiezen in de supermarkt vaker voor vlees- en zuivelproducten dan een jaar geleden. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van onderzoeksbureau Kantar. Met name rundergehakt, kaas en melk vormen aan de start van het jaar een essentieel onderdeel van het voedingspatroon van de Britten. Dat er veel vraag is naar zuivel is tevens zichtbaar in de wereldwijde zuivelnoteringen.
9 Maart 2021
melk zuivel Verenigde Staten

Nieuws Zuivelconsumptie VS

Amerikaan eet steeds meer zuivelproducten

In de Verenigde Staten loopt de zuivelconsumptie per hoofd van de bevolking nog altijd op. Dat blijkt uit onderzoek gebaseerd is op de jaarlijkse cijfers van het Amerikaanse minsterie van Landbouw (USDA). Een stijgende zuivelconsumptie staat niet garant voor een groei van de consumptie van vloeibare melk.
21 September 2020
zuivel supermarkt zuivelconsumptie

Nieuws Analyse ABN Amro

Foodsector krimpt, pas herstel na 2021

De Nederlandse foodsector krimpt dit jaar met 4% als gevolg van de coronacrisis. Dit komt niet alleen door vraaguitval van de horeca, maar ook door het wegvallen van export. Foodbedrijven die leveren aan supermarkten en online winkels maken daarentegen een flinke groei door. Een volledig herstel van de foodsector wordt pas na 2021 verwacht.
4 September 2020
melk zuivel melkverwerking yoghurt

Nieuws Zuivelconsumptie

Yoghurt en kwark in trek, melkconsumptie omlaag

In het tijdvak 2016 -2019 is de consumptie van kwark in liters met 20,3% toegenomen. Ook de zuivelproducten yoghurt en room groeiden in volume. Zij het veel minder met respectievelijk 2,2 en 3,3%. Alle andere zuivelproducten werden minder geconsumeerd.
5 Augustus 2020
zuivel supermarkt zuivelconsumptie

Inside Zuivel

Zuivelimport China gaat komende jaren omhoog

De grootste zuivelimporteur ter wereld, China, gaat in 2020 nog meer zuivelproducten importeren. Dat blijkt uit een recent rapport van het Chinese ministerie van landbouw.
8 Juni 2020
Engeland Groot Brittannie

Nieuws Melkconsumptie

Britten consumeren fors minder melk

De Britse consumenten drinken slechts de helft van de hoeveelheid melk die ze in de jaren zeventig consumeerden. De vloeibare melkconsumptie in Engeland is met 50% gedaald sinds 1974. Dit blijkt uit de nieuwe analyse van de AHDB, zij biedt diensten aan om de duurzaamheid van de Britse melkveehouderij te verbeteren.
13 Februari 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden