PotatoNL

poten

Marktupdate Aardappelen

Geen navolging voor lagere prijs op aardappelmarkt

De Europese aardappelmarkt ziet nog geen reden voor een verlaging van de aardappelprijs. Ondanks dat de pootmachines hun eerste rondjes hebben gedaan. Veel machines staan inmiddels weer in de schuur. Ook de deuren bij langbewaarders blijven nog dicht.
25 Maart 2024
aardappelen

Nieuws Aardappelen

Krijgt de een te veel of de ander te weinig?

De fritesaardappelnotering PotatoNL laat een opvallend grote spreiding zien in de prijs. Daarmee is de vraag: krijgt de een nu te veel betaald of de ander te weinig? De aardappelmarkt zit duidelijk in een andere fase, waarbij de handel - als die er al is - behoorlijk stroever verloopt.
18 Maart 2024
pootgoed poten

Nieuws Aardappelen

Teler meer met hoofd bij nieuwe dan oude oogst

Genoeg onderwerpen voor het nieuwe seizoen vragen de aandacht van de teler. Wie wordt mijn afnemer? Beschik ik over pootgoed? Wat doen de teeltkosten? Zomaar wat vragen die spelen. Daarmee verschuift de 'afhandeling' van oogst 2023 naar de achtergrond, terwijl ook het verkoopseizoen nog vijf maanden te gaan heeft.
11 Maart 2024
bemesten

Nieuws Aardappelen

Vleugje voorjaar zet markt nog niet op zijn kop

Met de start van het meteorologisch voorjaar dient zich ook ander weer aan in Europa. Toch duurt het nog wel even voor de percelen begaanbaar zijn. Dat brengt de markt - die nog altijd zeer vast tendeert - nog niet in beroering.
4 Maart 2024
aardappelbewaring

Nieuws Aardappelen

Weer een schepje bovenop de aardappelprijs

Na de Duitse Reka-notering doet ook de Nederlandse PotatoNL er weer een schepje bovenop als het gaat om de prijsvorming van consumptieaardappelen. Daarmee blijft de markt onverminderd positief. Zorgen zijn er ook, maar dan vooral over de aanhoudende regen die wel heel gemakkelijk blijft vallen.
19 Februari 2024
aardappelbewaring

Nieuws Aardappelen

Topsegment aardappelen jaagt prijs richting 40 euro

Verhogingen in de prijs van aardappelen volgen elkaar in rap tempo op. Vooral in Nederland geeft PotatoNL een slinger aan de prijsvorming. In België en Frankrijk verloopt dat iets anders. Het zijn vooral de topsegmenten Agria en Innovator die de markt kleur geven.
12 Februari 2024
aardappelen aardappelbewaring

Achtergrond Aardappelen

Is de bom nu echt gebarsten bij de PotatoNL?

Dat het rommelt binnen de noteringscommissie van de PotatoNL is bij de trouwe volgers van aardappelmarkt geen nieuws. Het conflict is nu dusdanig opgelopen dat er deze week helemaal geen prijs op het bord staat.
23 Oktober 2023
aardappeloogst

Nieuws Aardappelen

Wat zeggen de huidige noteringen ons nog?

Aardappeltelers zijn op veel plekken begonnen aan de hoofdoogst voor in de bewaring. Gewassen tonen soms nog behoorlijk potentie, wat in de opbrengstcijfers ook duidelijk zichtbaar is. Over de marktcijfers zijn ze minder te spreken. Er wordt genoteerd, maar hoe relevant is de genoemde prijs?
2 Oktober 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden