Countus Akkerbouwindex

noteringen beurs rode cijfers

Nieuws Countus Akker Index

Akkerbouwinkomen maakt vrije val

De Countus Akkerbouwindex over de maand maart toont duidelijk de enorme impact die een wereldwijde pandemie met COVID-19 heeft gehad op deze sector. In 4 weken tijd verloor de Index bijna 15 punten, waardoor de laagste stand sinds oprichtingsjaar 2004 werd bereikt.
7 April 2020
financieel rekenen euro rekenmachine

Nieuws Countus Akkerbouwindex

Akkerbouwers zien winst snel verdampen

De Countus Akkerbouwindex was sinds eind augustus bezig aan een lange opmars die zijn hoogtepunt had rond de jaarwisseling. Het indexcijfer wist uiteindelijk net niet op de mediaan uit te komen. Vooral in februari is een forse daling ingezet.
12 Maart 2020
akkerbouw grond ploegen

Nieuws Countus Akkerindex

Akkerbouwrendement onder druk in 2020

Het akkerbouwinkomen is in januari flink afgekalfd door lagere prijzen voor aardappelen en zaaiuien. Dat blijkt uit de Countus Akkerbouwindex. Ook de pootgoedprijzen daalden. Bovendien wordt in de index nu gerekend met definitieve opbrengstcijfers van de akkerbouwgewassen over oogst 2019. Die laten een iets kleinere opbrengst geven dan eerder gedacht.
4 Februari 2020
akkerbouw ploegen

Nieuws Countus Akkerbouwindex

Akkerbouwjaar 2019 eindigt op het gemiddelde

De Countus Akkerbouwindex door eind mei onder de mediaan. Met de afsluiting van 2019 komt deze lijn eindelijk weer in zicht. Hogere uien- en aardappelprijzen zijn hier debet aan.
6 Januari 2020
akkerbouw grond flevoland

Nieuws Countus Akkerbouwindex

Akkerbouwrendement heeft stevige bodem

De Countus Akkerbouwindex heeft in november zijn voorlopige hoogtepunt bereikt voor afzetseizoen 2019/2020. De koers bleef opvallend stabiel gedurende november, wat vooral te wijten is aan een robuust ogende aardappelmarkt.
3 December 2019
grond herfst

Nieuws Countus Akkerbouwindex

Herstel akkerbouwmarkten is erg broos

Na 2 maanden met een iets positievere toon wist de Countus Akkerbouwindex dit sentiment gedurende oktober te materialiseren. Met het bekend worden van de voorlopige opbrengstraming van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) kan een beter beeld worden gegeven van het rendement in de akkerbouwsector.
11 November 2019
bietenoogst ploegen zaaien tarwe - agri

Nieuws Countus Akkerbouwindex

Positiever geluid op akkerbouwmarkten

Opnieuw toont de Countus Akkerbouwindex een positiever scenario in de prijsvorming van akkerbouwproducten. Na een korte piek, en de daaropvolgende daling, weet het weer op te krabbelen tot boven het niveau van 80 punten. De aardappelmarkt draagt daarbij het akkerbouwinkomen.
7 Oktober 2019
aardappeloogst

Analyse Countus Akkerbouwindex

Akkerbouwindex is voorzichtig positief

Na een dieptepunt half augustus, werkt de Countus Akkerbouwindex nu weer voorzichtig toe naar verbetering. Hier is vooral de aardappelmarkt debet aan. De andere producten blijven een stabiele, maar lage prijs noteren.
9 September 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden