Sencrop

Sencrop

Aangeboden door Sencrop

Zo krijg je betrouwbare weergegevens

Een graad temperatuurverschil, een procent meer vocht op bladniveau of een kilometer hogere windsnelheid per uur. Op het oog kleine verschillen, die voor jou als teler toch net het verschil kunnen maken. Het verschil tussen wel of niet zaaien, bemesten, spuiten of oogsten. Met de weerstations van Sencrop breng je de precieze weersomstandigheden op je perceel haarfijn in beeld. Als die tenminste op de juiste plek staan. Waar je op moet letten lees je hier.
26 Oktober 2021
Sencrop

Aangeboden door Sencrop

‘Buren vragen screenshots van onze weermeter’

‘Heb jij nog even een screenshot van jullie weerstations?’ Dat is een vraag die Marianne Fokkema en haar familie regelmatig krijgen. Of inmiddels kregen, want verschillende akkerbouwers in de regio hebben nu ook het Sencrop weerstation aangeschaft om de weergegevens altijd plaatsspecifiek in beeld te hebben.
6 September 2021
Sencrop

Aangeboden door Sencrop

‘In twee klikken inzicht in neerslag 4 km verderop'

Voor een nauwkeurige en uniforme registratie van weergegevens beschikken alle telers die aan de Gewastour deelnemen over een Sencrop weerstation. 'Een bijzonder gebruiksvriendelijke app om snel de gegevens af te lezen', krijgt Jesse Torringa, coördinator van de Gewastour, van telers te horen. Vooral de snelle beschikbaarheid van de actuele gegevens van percelen op afstand noemen de telers als belangrijk pluspunt van het weerstation.
2 Juli 2021
Sencrop

Aangeboden door Sencrop

Vertaalslag van weerdata naar teeltmanagement

Het wisselvallige weer van afgelopen maand liet zien hoe groot de weerverschillen in een kleine straal en in kort tijdsbestek kunnen zijn. Het grillige weer heeft invloed op de ontwikkeling van ziekten en plagen in alle open teelten. Om gewassen optimaal te beschermen zijn nauwkeurige weerdata en de juiste vertaalslag met de relevante weerindicatoren van belang.
10 Mei 2021
Sencrop

Aangeboden door Sencrop

Swipen tussen weermodellen

Per dag raadplegen telers zo'n 5 keer verschillende weermodellen voor de weersverwachting. Elk weermodel heeft een eigen rekenmodel om de verwachting voor een bepaald geografisch gebied en een bepaalde periode te berekenen. Het hangt van het soort teeltbeslissing af welk model op dat moment de meest relevante informatie biedt. Sencrop heeft de belangrijkste modellen geïntegreerd in zijn weerapp zodat telers makkelijk kunnen switchen tussen de verschillende weersverwachtingen.
9 April 2021
Sencrop

Aangeboden door Sencrop

Swipen tussen weermodellen

Per dag raadplegen telers zo'n 5 keer verschillende weermodellen voor de weersverwachting. Elk weermodel heeft een eigen rekenmodel om de verwachting voor een bepaald geografisch gebied en een bepaalde periode te berekenen. Het hangt van het soort teeltbeslissing af welk model op dat moment de meest relevante informatie biedt. Sencrop heeft de belangrijkste modellen geïntegreerd in zijn weerapp zodat telers makkelijk kunnen switchen tussen de verschillende weersverwachtingen.
9 April 2021
Sencrop

Nieuws Precisielandbouw

Pact Dacom en Sencrop in weerdata per perceel

Dacom en Sencrop gaan officieel samenwerken. Dat maakte de bedrijven vrijdag 19 maart bekend. Door de koppeling kan specifiek advies voor gewassen worden gegeven op basis van lokale weersomstandigheden.
24 Maart 2021
Gewastour

Aangeboden door Sencrop

Sencrop en Trimble helpen teler met slimmere keuzes

Precies op het juiste moment de juiste bewerking op een perceel uitvoeren. Dat wordt voor gebruikers van de Sencrop agro-weerstations nog realistischer. Sencrop is geselecteerd als Trimble Select Partner voor de landbouw. Daarmee groeien de mogelijkheden om weerdata te verzamelen, delen en beheren en de efficiënte op het bedrijf te vergroten.
6 Juli 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden