Varkensanalyse 2018

financieel euro betalen

Nieuws Varkensanalyse 2018

Tips om een prijsdal te overleven

Voor varkenshouders was 2017 een topjaar. Dankzij recordhoge biggenprijzen boerden vooral de zeugenhouders goed. Echter, dit jaar is het sentiment gedraaid en staan de rendementen onder druk.
22 Oktober 2018
rabobank Boerenbusiness

Nieuws Varkensanalyse 2018

'Uitdagingen zijn groter dan ooit'

Koen van Bergen, sectorspecialist bij Rabobank, weet als geen ander wat er speelt onder Nederlandse varkenshouders. Hij is medeverantwoordelijk voor de kennisontwikkeling en het financieringsbeleid. Zo voert Van Bergen met enige regelmaat gesprekken met ondernemers over diverse onderwerpen: van bedrijfsontwikkeling tot -beëindiging.
18 Oktober 2018
energie zonnepanelen zonneenergie

Nieuws Varkensanalyse 2018

Toekomstbestendige stal, hoe creëer je die?

Bij het (ver)bouwen van een varkensstal komt heel wat kijken. Naast de stalinrichting stelt de overheid namelijk ook strenge duurzaamheidseisen. De stal van de toekomst stoot dus geen emissies uit, maar wekt juist energie op. Wat zijn de mogelijkheden om deze 'stal van de toekomst' te creëren?
15 Oktober 2018
transport veevervoer varkens - agri

Nieuws Toekomstvisie Rabobank

Varkenshouderij staat aan vooravond van leegloop

Veel varkenshouders in Nederland staan voor een belangrijke keuze: stoppen, consolideren of uitbreiden. Rabobank verwacht dat het gros van de ondernemers de handdoek in de ring gooit, waardoor het aantal varkenshouders in 2013 geslonken is van 3.500 tot circa 1.000.
12 Oktober 2018
varkenshouderij biggen varkens - agri

Opinie Robert Hoste

Ontwikkelingen bieden mogelijk kansen

De droogte, Afrikaanse varkenspest en handelsoorlog tussen de Verenigde Staten (VS) en China. De ontwikkelingen hebben invloed op de wereldwijde varkensproductie. Echter, diezelfde ontwikkelingen kunnen ook positief uitpakken voor de Nederlandse varkenssector.
11 Oktober 2018
canada

Nieuws Varkensanalyse 2018

'Geen moment spijt dat ik naar Canada ben gegaan'

Varkenshouder Frans van der Zanden emigreerde in 2006 naar Canada om daar zijn geluk te beproeven. Ongeveer 12 jaar later concludeert de Nederlandse Canadees dat hij op zijn plek zit. 'Het is hier goed boeren, maar je moet de kansen wel zelf pakken.'
9 Oktober 2018
Boerenbusiness

Nieuws Varkensanalyse 2018

De nieuwe varkensanalyse komt eraan

De derde editie van de jaarlijkse Boerenbusiness Varkensanalyse ligt weer bij abonnees op de mat. Ook dit jaar staat het magazine weer vol met achtergrondverhalen, opinies en niet te vergeten de analyse van de varkensmarkt van afgelopen jaar.
5 Oktober 2018

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden