Gebruiker
Lezer van dca sprookjes

Het verschil is wel dat deze slachterijen de varkens ook minimaal de prijs betalen die ze zelf uitgeven , dat kan ik niet terugvinden bij de dca beursprijs ze kopen zelfs geen varkens en slachten er ook geen ,maar denken wel een mediaprijs te moeten weten en te bepalen die de handel zou moeten betalen voor wie daar intrapt .
Ik ben er bijna zeker van dat niemand uit de handel en slachtend Nederland afgelopen vrijdag het advies gaf dat de beursprijs maar eens met 2 cent verhoogt moest worden .
Dit is namelijk nog net iets te vroeg vanwege de vakantie tijd .

Gebruiker

Dat de hausprijzen in duitsland eraf zijn betekent dat de slachterijen toch meer moeite moeten doen dan gehoopt om de benodigde varkens bij elkaar te scharrelen.

Gebruiker

als organisaties verder integreren betekent dat een steeds kleiner deel van de markt de klappen op moet vangen en grote fluctuaties in de opbrengstprijzen gaan kennen net zoals de spotmarkt bij de melk. over langere periode hardstikke interessant maar je moet wel grote broekzakken hebben om het vol te houden.

Gebruiker

Als ik het stuk lees valt mij op dat de slachterij de handelaar als tussenpersoon er tussenuit wil hebben en een varkenshouder direct zijn dieren aan de verwerker kan aanbieden. Hierna komt de volgende stap, dat de producent een soort leveringsrecht krijgt bij de verwerker zodat de aanvoer door deze verwerker kan worden gestuurd door evt. leegstand bij de producent zodat de opbrengstprijs niet meer afhankelijk is van het aanbod maar van de productie. Volgens mij heeft Tonnies goed naar de  van Drie groep gekeken waar dit systeem toch wel aardig goed werkt.