Gebruiker
Hendriksen

Die mevrouw denkt:
Kom laat ik ook eens wat roepen.

Gebruiker
vanplateringen

Dit hadden ze al veel eerder moeten doen, alleen maar win-win voor iedereen.
Koeiboeren zijn goedkoper uit en de varkensboer krijgt wat meer, hoe simpel kan het zijn.

Gebruiker

annie moeten ze minister maken,super goed idee van die rechten

Gebruiker
Hendriksen

En de varkensboer die uit wil breiden?
Die mag meebetalen voor het debacle dat de rundveehouders hebben aangericht?

De varkens/pluimveesector heeft zijn eigen mest probleem allang opgelost.
En de meeste rundveehouders hebben dit jaar ook braaf 160.000 koeien opgeruimd.
(Ondanks hun grote mond op allerlei fora.)
Alle sectoren voldoen dus eind dit jaar aan de norm.
Waarom dan nog ruilen?

Gebruiker

Voor het milieu is fosfaat gewoon fosfaat.
Waarom zou ik mijn eigen rechten niet mogen omzetten, het is mijn eigendomsrecht. 
Belachelijk als andere ondernemers daar op tegen zijn. Laten ze vooral hun eigen zaakjes op orde houden.

Gebruiker

POV wil niet de rechten uitwisselbaar maken ivm bescherming van de (varkens)markt.
Volgens mij is dit zelf  verboden, kartelvorming.  Kan op den duur nog een leuke boete opleveren.

Gebruiker

Uitwisselen had allang geregeld moeten zijn. Elke linkse partij heeft in hun verkiezingsprogramma staan inkrimping van de varkensstapel. Nu kunnen de varkenshouders het nog zelf regelen. Anders gaat het op de manier van de nertsenhouders.

Gebruiker

We hebben het er al zo vaak over gehad.
Ongeveer 10 % van alle varkensrechten omwisselbaar maken en kenmerken.
De rundveesector heeft nu veel te veel onbenutte plaatsen met al die nieuwe stallen. En er zijn genoeg varkenshouders met verouderde stallen die de rechten graag willen verkopen voor een dikke prijs. Natuurlijk heeft dit een prijsopdrijvend effect voor de overige varkensrechten, maar ook dat is voor de blijvers alleen maar positief.
Stel dat alle varkensrechten nul euro waard zouden zijn, dan is er veel kapitaal verdampt.

Gebruiker
vanplateringen

Hendrik, je begrijpt er weinig van, je denkt alleen maar weer aan je eigen, en waarom willen sommige varkensboeren altijd maar meer. Beulink is er ook aan onderdoor gegaan, was ook nooit tevreden. De grote varkensboeren redden zich wel of juist niet.......

Gebruiker

Eerst kijken hoe de mestmarkt eruit ziet zonder al die koeiemest. Als de mestafzet bij minder aanbod goedkoper wordt nemen de rendementen bij de varkenshouderij ook toe en worden de varkensrechten eveneens meer waard. Daarbij staan er ook nog heel melkveestallen die einde levenscyclus bijna bereikt hebben. Die eigenaren verkopen dadelijk ook graag de koerechten als alles doorgaat. Laat de varkensrechten wat ze zijn: Varkensrechten

Gebruiker

Als je alle berichten moet geloven zal het aantal varkenshouders nog in rap tempo dalen van een kleine 5000 naar amper 2000.
Dat betekend dat de meerderheid gaat stoppen.
Die is voor omwisseling. democratisch gezien zal het dus moeten gebeuren.
pov lto en nvv hebben andere belangen.
Voor sommigen is het toch nooit genoeg

Gebruiker

Annie heeft groot gelijk maak een deel  b.v. 50 procent  een  bepaalde tijd omwisselbaar goed  voor de stoppers en voor de blijvers de stoppers Kunnen verandwoord stoppen en de blijvers kunnen best een poosje afwachten met varkensrechten kopen ze kunnen ook nog Huren trouwens de slimerikken hebben al Lang voldoende rechten gekocht ze kosten immers niet veel
De stoppers kunnen dan ook hun stallen slopen en schulden betalen dat gaat met de opbrengst van de R.O.k. Regeling  immers Nooit lukken

Gebruiker

Helemaal met Annie eens.
Laat de varkenshouder zelf bepalen hoe hij/zij  zijn verworven rechten verhandeld.
We heb de rechten destijds ook duur moeten kopen.

Gebruiker

Eerst alles weer normaal krijgen en die derogatie binnen harken dan pas verder zien. Als straks de verwerkte mest boven op het fosfaatplafond komt en de dunne fractie als varkensmest ingezet kan worden als kunstmestvervanger hebben we dat geneuzel met die rechten sowieso niet meer.

Gebruiker

en hendriksen dacht:
kom ik zal ook eens iets zomaar roepen
Annie heeft groot gelijk

Gebruiker
varkenshouder

Annie heeft groot gelijk,  de twijfelaars en stoppers worden met schijntje afgekocht zodat de mega boeren nog groter worden op basis van van afgeknepen stoppers
maar denk en weet vanuit meerdere contacten met de (landelijke) politiek dat er veel relatief voor zijn dus kan zo met nieuwe kabinet eventueel worden ingevoerd want ook Geurts is niet afwijzend om omwisselen mogelijk te maken en linkse partijen al zoveso

Gebruiker
Krulstaart

Heel veel jaren geleden werden de varkensrechten generiek gekort. Toen wilden de varkenshouders heel graag rundveefosfaat kopen om deze om te zetten naar varkensrechten. Daar was destijds geen discussie over mogelijk. Rundveefosfaat moest bij rundvee blijven. Varkenshouders moesten hun eigen "probleem" oplossen. Nu, vele jaren later, vragen de veehouders om varkensrechten om deze te kunnen zetten naar rundveefosfaatrechten. Het lijkt me logisch dat daar ook niet aan meegewerkt wordt. Ook nu lost elke sector haar eigen "probleem" op.

Gebruiker
varkenshouder

realistsche berekenig verhouding varkens recht 1 op 10
huidige prijs fosfaatrecht ook vlg eerder interview op BB ca 200-225 euro per kg P.
tussen 40 a 50 kg P per koe ca 8000-11000 euro
dan ca. 800-1100 euro voor 1 varkensrecht
zal best prijsdrukkend effect hebben als er varkensrechten bij op de fosfaatrechten markt komt maar dan
vele malen hoger dan de huidige prijs van 75-100 euro een aalmoes
maar wel goede belegging voor de blijvers mochten ze na aankoop voor 75-100
ze zelf over een tijdje tegaan verkopen als dan als nog omwisseling plaats vindt waar
ze dan wel mee akkoord meegaan natuurlijk

Gebruiker

Ik zou liever de varkensrechten 10% generiek korten dan 10% verkopen aan de melkveehouderij.. gewoon minder mest betaald zich vanzelf terug.

Gebruiker
krulstaart

Hou eens een keer op over die uitwisseling en laat de markt z'n werk doen.
Rundveehouders kunnen gemakkelijk veel geld betalen want ze verdienen goed en voor veel geld zijn er ook genoeg melkveehouders die de grote jongens vooruit willen helpen door te stoppen en te verkopen.

Gebruiker

uitwissellen is goed voor iedere boer,er zullen minder varkens komen en meer koeien ,de varkensboeren die willen stoppen krijgen fatsoenlijke prijs voor de rechten,de koeieboeren kunnen ook voor redelijke prijzen uitbreiden,win win situatie.

Gebruiker

waarom is het beter voor iedereen als er minder varkens komen en meer koeien? De mestproductie blijft immers gelijk..

Gebruiker
Krulstaart

Ja John die redenering snap ik ook niet helemaal. Piet bedoelt denk ik: het is beter voor mij als rechten uitgewisseld kunnen worden...Een koeienboer die stopt heeft naast rechten ook nog hectares grond te koop. Dat is pas win-win(-win).

Gebruiker
Krulstaart schreef:

Ja John die redenering snap ik ook niet helemaal. Piet bedoelt denk ik: het is beter voor mij als rechten uitgewisseld kunnen worden...Een koeienboer die stopt heeft naast rechten ook nog hectares grond te koop. Dat is pas win-win(-win).

Waarom moet een stopper gespekt worden, zij die doorgaan produceren goedkoop voedsel daar heeft iedereen wat aan. De varkens markt is altijd vrij geweest als er veel te verdienen valt worden de rechten duurder. De fosfaatrechten zijn duur dus zal aan de melk veel te verdienen zijn, dat noem je vrije markt, voor de koeboer nog even wennen

Gebruiker

Om van het gezeur van de POV leden af te zijn, kun je het heel simpel houden. Alle POV leden mogen niet uit ruilen, de niet POV leden zijn vrij om te doen wat zij met hun EIGEN rechten willen... Och of zitten er helemaal niet genoeg rechten onder POV leden en zijn ze van het leasen omdat anders hun ondernemersplan niet meer recht te brijen. Fijne basis en succes in de toekomst mensen met je bedrijf dan. Is jullie eigen ondernemerskeuze geweest dan.

De POV schets verder dat Annie het alleen om de stoppers te doen is, nou als men de Blog leest dan staat er ook dat ze bedoeld dat blijvers kunnen innoveren door bv een deel van de rechten te verkopen en daar stalaanpassingen te doen en met minder varkens in concepten meer verdienen. lagere financieringen, geen asbest meer op het dak, minder fijnstof, meer dierenwelzijn etc etc zou de politiek in Den Haag als muziek in de oren moeten klinken.