Gebruiker

Duitsland -8ct. Er waren 4mnd geleden zgn geen biggen volgens de prijsbepalers. Dus de biggenprijs en de toeslagen moesten omhoog. Kijk nou maar eens wat er gebeurt. We zijn weer voor de gek gehouden voor de zoveelste keer.

Gebruiker

in deze tijd is het niet mogelijk om aan dure big nog te verdienen.vroeger was dat allemaal anders.
Heel europa zit vol met varkens en zal niet anders worden.biggen gaan massaal naar buitenland in voorjaar door de handel en zijn te duur hier om aan te schaffen.daarnaast krijgen ze in oostblok subsidie als ze big hier kopen.Wij kunnen immers niet concurreren met buitenland

Gebruiker

Het aantal pure vermeerderaars is zeer ver terug gezakt naar totaal nog 1000. Daarvan exporteert ook nog een aanzienlijk aantal de biggen. Met 3000 in aantal zijn er domweg nog veel teveel vleesvarkenshouders. Er wordt wel veel geklaagd, maar stoppen ho maar. Jaarlijks is de voerwinst in doorsnee 80 euro en degene die niet aan het infuus van de maalboer ligt, behaalt tot 120 euro. Deze laatste groep gaat wel door. De anderen kunnen wellicht beter de sleutels bij bank en maalboer inleveren.

Gebruiker

Kan heel makkelijk, rechten inwisselbaar maken stoppen ze heel gauw en dan heeft de fokkerij weer een probleem met teveel biggen. Misschien dat daarom de POV tegen is...?