Gebruiker

Biggen volgende week min 2. Kijk maar naar Duitsland.

Gebruiker

als de varkens gevraagd worden overal de toeslagen flink verhogen, en daarna de noteringen flink verlagen als de markt even niet wil. Echt een keer eerlijk noteren waarbij de varkensprijs refelecteerd wat de betaalde prijzen zou echt geweldig zijn...

Gebruiker

Als dit dan ook zou gebeuren met de biggen prijzen komen we pas een stap verder voor een eerlijk verdienmodel.

Gebruiker

@rene ik ben bang dat de bpp nog niet de helft zakt van de varkensprijs. Er zal wel een of ander flut smoes komen over het weer of andere onzin zodat de biggenprijs toch zeker niet kan zakken en dat de mesters massaal willen opleggen. Je zou het bijna zelf gaan geloven.

Gebruiker

Niet druk maken mensen. Ook dit jaar zal de voerwinst weer 80 euro per vleesvarkensplaats worden. Zo gaat het al tientallen jaren en daar heeft de biggennotering geen enkele invloed op. Wie 120% draait verdient goed, wie blijft hangen op 100% kan beter stoppen dan blijven klagen.

Gebruiker

@hans mijn voerwinst daar zorg ik zelf wel voor waar het mij vooral om gaat is de eenzijdige benadering bij het bepalen van de bpp en het gebrek aan inzicht hierin.

Gebruiker

Koop ze dan net als ik op de NordWest, hoef je je niet meer druk te maken over de BPP.

Gebruiker

Ben een nederlandse vleesvarkenshouder verkoop op dca beursprijs en koop op een nederlandse bpp. De bpp zou gewoon moeten kloppen met de markt. Ik heb niets tegen duitsers. Maar wel iets tegen het niet goed volgen van de markt.

Gebruiker
vanplateringen

Knor, helemaal eens, alleen hebben alleen de gesloten bedrijven toekomst, helaas. De cialis mester is in dit verhaal al vele jaren de grote verliezer. Dit zal ook wel zo blijven. Hans, helaas is de Z.M.P. ook niet vrij van smerige spelletjes, volgens mij stonden de noteringen aan het einde van de afgelopen zomer een 10 weken op , ik meen, 57 euro terwijl alle biggennoteringen daalden. Hier is dan ook veel kritiek op geweest, alleen zie je ook bij de Duitsers dat de biggen nauwelijks willen zakken bij een slechte vleesmarkt. Verder hans, als je nog tips hebt om 120 % voerwinst te halen dan sta ik daar open voor. Ik wil je er zelfs wel voor betalen.

Gebruiker

Gratis tips: Kopen en verkopen op Duitse kwaliteit en condities. Pietrain genetica. Voedergronstoffen los inkopen of anders mengvoer op recept en garanties laten offreren door minimaal 3 leveranciers. Nooit zeggen welke, want ze bellen elkaar en ook MijnVoer.nl is een verlengstuk van de industrie. Vraag ook eens bij een Duitse leverancier op, vaak grondstoffen plus 2 euro i.p.v. de gebruikelijke NL 4 euro wanneer je niets vraagt en deze 2 euro is alleen al 20% voerwinst! Indien mogelijk all-in all-out werken en dan ook per ronde in- en verkopen. Financiering altijd bij de bank en nooit bij leveranciers en/of afnemers, daar gaat het bij de meesten als eerste mis. Technisch is nog net zo'n verhaal, maar daar kun je 1000 mensen voor inschakelen.

Gebruiker

Hans snapt, een vleesvarkenshouders moeten het verdienen door scherp te voeren en kwaliteit te leveren. Speculeren op de varkensmarkt is zinloos. Door de jaren heen zijn de marktrisico's (zowel winst en verlies) als verlegd naar de Vermeerderaars met ondergemiddelde prijzen leggen als eerste t loodje en daarmee vleesvarkens houden op basis van koopjes op termijn niet meer vol te houden.

Verdiep je als vleesvarkenshouder in het voer en ga een intensieve samenwerking aan met de vermeerderaar om uiteindelijk een goede gevraagde kwaliteit varkens te produceren.

Maar hoe denkt er hier iedereen over om de ROK regeling verder te spekken? Dat er een regeling klaarligt zodat varkenshouders nu de markt slecht wordt snel in kunnen stappen zodat de markt sneller opschoont?