Gebruiker

Vrijdag gaat beursprijs 5 cent omhoog. dca heeft hier met biggenprijs alvast rekening mee gehouden.

Gebruiker

Nee de varkens moeten niet omhoog dan heeft de dca en de handel weer redenen om de biggen te verhogen

Gebruiker

Vion -1 voelen beter de markt aan

Gebruiker
Knorrieknor

Hoogmoed komt voor de val,zullen we maar denken....

Gebruiker

Biggenprijs -1

Gebruiker

Nu de dca beursprijs gelijk is gebleven kan eindelijk de correctie op de bpp plaatsvinden zoals die in duitsland heeft plaatsgevonden -2,5. En kom niet aanzetten dat er een geweldige vraag naar biggen is in een of ander land waar misschien nog geen 5% van de biggen naar toe gaat terwijl de handel naar het belangrijkste export land voor de biggen namelijk duitsland nog totaal niet loopt

Gebruiker

Biggen moeten weer fors omhoog deze tijd van het jaar. Als mester weet je weer zeker 80 euro voerwinst te draaien en de goede 125%. Vermeerderaars moeten het hebben van 60 euro opwaarts voor een big.

Gebruiker

Dure biggen is geen garantie voor een hoge vleesvarkensprijs, zie vorig jaar zomer. Aanbod biggen is ruim, vleesvarkensprijs is laag en voerwinst voor mester is momenteel beneden kostprijs terwijl biggen wel aan kostprijs zijn.
Dus eerst vleesvarkensprijs omhoog voordat biggen prijs kan stijgen.

Gebruiker

Ook de biggen zijn met NW 39 euro niet aan kostprijs, er moet dan eerst een 5 voor staan. We hoeven elkaar niet rijk te praten. Kunnen ons beter op voer en farmacie richten, daar zitten de gouden bergen. Wanneer een vleesvarkenshouder geen biggenentingen hoeft, scheelt dat 3 euro. Met eigen grondstoffen nog eens 3 euro per varken. Zie hier al de eerste 20% extra voerwinst!

Gebruiker

Biggen brengen incl toeslag toch wel minimaal 45 euro op voor de betere fokkers.  En extra entingen die nodig zijn bij fokker worden altijd doorgerekend naar mester en komen dan alsnog bovenop de toeslag.

Gebruiker

haha altijd de farmacie en de voerjongens. Ga maar lekker allemaal zelf mengen zonder entingen, goed idee. Uch. Zorg gewoon dat je een gezonde big in een all in all out systeem produceert, goede brok er op en je haalt ook voerkosten van 0,54€ per kilo groei: lage kosten, veel werkplezier en stabiliteit in je bedrijfsvoering.

Gebruiker

Er moeten minder biggen komen wil de markt weer gezond worden. Iedere big wordt weer een vleesvarken. Ben vorig jaar nog niet vergeten er waren geen biggen en de prijs zou richting 2 euro gaan daarom moesten de biggen zo duur worden. Het eerste is in de bij lange na niet gehaald maar de biggen waren schaars en moesten daarom zeer duur betaald worden. In de tweede helft van 2017 verzopen we bijna in de vette varkens met een matig derde en een slecht vierde kwartaal voor de mester. Ik ben dit nog niet vergeten en ga geen te dure biggen inleggen. Leegstand is niet zo duur als de biggen van afgelopen jaar

Gebruiker
Superfokker

De vleesvarkens worden steeds zwaarder gemaakt wat ik wel snap, maardan heb je met minder biggen net zo veel vlees dus geen hogere prijs

Gebruiker
Superfokker

Fokker en vlvhouder zouden veel meer samen moeten werken. Minder faalkosten en meer rendement, maar als ik de reacties zo lees gaat dat niet lukken

Gebruiker

Samenwerken vindt ik prima maar dan moet beide een deel van de koek hebben en dit is het laatste jaar absoluut niet het geval geweest

Gebruiker

Heb je ook interesse in de koek van 2015 knor? daar hoor ik je niet over. Wil je als vleesvarkenshouder in Nederland wat verdienen dan zal je je moeten focussen op een lage voerprijs. Andere landen hebben een voorsprong op voer en mestkosten en kunnen hier goed betalen voor de biggen dat zijn de concurrenten op biggengebied. Voer en gezondheid heb je als vleesvarkenshouder zelf in de hand en daar zal je het verschil moeten maken.

Gebruiker

@ john het zegt mij genoeg als je al helemaal terug moet naar 2015.

Gebruiker

Deze week €135 voor mijn varkens. Hadden €50 voer op en de big zat ook op €50. Met €35 voerwinst en 3 rondes gewoon weer een dikke 100 euro voerwinst dit jaar. Gelijk de voorgaande tien jaar, niet janken maar poetsen.

Gebruiker

@gerard waarom tel je geen mestafzetkosten ende stroom, water en gas is zeker ook gratis voor jou. Verder tel je de opbrengst te hoog en de voerkosten te laag, of lever je de vleesvarkens op 87 geslacht af arbeid en de bank hoeven schijnbaar ook niet geteld te worden. Kortom leer tellen en houd andere niet voor de gek.

Gebruiker

Knor, ik heb het over voerwinst en daarvoor tellen enkel de verkoop van varkens en de inkoop van biggen en voer. Dat jij denkt dat de genoemde bedragen niet kloppen, kan ik mij voor jou wel voorstellen. Ik verzorg 6500 pietrainvarkens, heb 12 uur hulp per week en koop de grondstoffen los in. Met ruim 7 ton voerwinst kan ik alle door jouw genoemde kosten prima betalen en heb een mooi inkomen.

Gebruiker

Klopt wat betreft je opmerking over voerwinst, als je 35 euro weet te halen is dat een topprestatie maar ik denk dat het voor 95% niet te halen is en dan zit je met de overige kosten er af duidelijk onder kostprijs. Verder tellen veel mesters grondstoffen die ze zelf telen tegen kostprijs en hier moet je een stuk marge in tellen anders doe je jezelf te kort.

Gebruiker
piet piloot

Gerard
135 euro moeten ze 100 kg geslacht wegen
voerkosten 50 euro???????
ik heb alle grondstoffen maar 50 cent per kilo ?????
35 euro - 7 mest 2,5 stroom 1.2 water 2.4 veearts 1.5 uitval  2 personeel  4 bank 4 onderhoud   
toch maar zuinig leven denk

Gebruiker

Gerard snapt wel waar hij de eurotjes moet halen.. kwaliteit varken met scherpe voerkosten en de rest goed ingericht. Voorbeeld voor veel klagers hier.

Gebruiker

@john als ik lees dat fokkers meer dan 50 euro voor een big moeten hebben omdat ze anders niet boven de kostprijs komen denk ik dat het ook hoog tijd wordt dat er bij de fokkers ook eens wat zaken scherper worden gezet. Het zou je sieren als je ook aan zelfreflectie zou kunnen doen.

Gebruiker
Krulstaart

@knor evenals bij de vleesvarkenshouders zijn er ook bij de zeugenhouders enorme verschillen in overwinst of saldo. Ook daar zullen stoppers en blijvers zijn.