Gebruiker

De mester is al 1.5 jaar lang het kind van de rekening door de prijsbepalers.

Gebruiker

zal zo blijven tot dat er veel gestopt zijn komende jaren

Gebruiker

ik ga stoppen denk ik...de laatse jaren kan ik niks laten zien van wat ik verdiend heb....dus ga de akkerbouw in daar heb je nog invloed van weer en azie! en geen vegetariërs die geen vlees eten.

adios

Gebruiker

De fokker betaald de rekening van de mesters die maar wat graag leveringscontracten bij de slachterijen tekenen en alle invloed op de prijs weggeven. Slachterijen weten zo welke varkens komen en bij een tekort hoeven ze maar een klein deel van de varkens duurder te betalen  (vaak vanuit het buitenand) zonder de basisprijs te verhogen.

Gebruiker

Opkoop varkensrechten gaat bewust pas over een jaar in. Na een jaar 30 euro voor een big en € 1,30 per kilo is iedereen wat happiger om mee te doen.

Gebruiker
Jan Lavrijsen

Als je hier aan de weegbrug in onze gemeente net over de grens in België 24u kijkt wat er aan varkens naar Nederland vertrekt dan denk ik dat Pietje gelijk heeft. Maar ja in Nederland vertrekken er een hoop biggen naar het buitenland in het voorjaar en daar profiteren Belgische fokkers ook niet echt van zoals onze Nederlandse collega's. De handel moet zijn weg vinden. Maar waar het geld zijn weg vindt, is niet echt fair.