Gebruiker

Varkensprijs verlagen in een stabiele tot oplopende markt. Hoe ziek kun je zijn .  Vroeger stond de beurs voor de boeren, maat nu hebben we zelfs onze behartigers tegen.

Gebruiker
Premiumpig

Ja boerke,zelfde huichelaars als die de biggenprijzen uit hun duim zuigen.

Gebruiker
boerke schreef:

Dit is een reactie op dit artikel:

Varkensprijs verlagen in een stabiele tot oplopende markt. Hoe ziek kun je zijn .  Vroeger stond de beurs voor de boeren, maat nu hebben we zelfs onze behartigers tegen.

ik denk er hetzelfde van. triest

Gebruiker

Weken lang stemming verzieken in het commentaar.
De slachterijen durfde niet te zakken
en zie hier.... ze laten het jouw handelaar doen

Gebruiker
Premiumpig

Ja,tis toch wat dat de handel daar als eerste mee begint!.nu hebben de fabrieken een mooi excuus.van de andere kant kun je ze het ook niet kwalijk nemen,zie interview in de boerderij van een paar weken terug(we zijn goed betaalde transporteurs geworden....)en dat maakt de prijs dan uit in nl.we zijn Ver gezakt.

Gebruiker

Je zou toch denken dat er nog iemand van de handelaren een reactie geeft.
Maar nee ... zij verschuilen zich achter dca die geeft immers de laatste klap

Gebruiker

Ten tijde van de beursprijs gaf ik deze altijd op. Nu het de DCA-beursprijs is niet want wij worden toch niet serieus genomen de dca volgt toch een eigen koers.

Gebruiker

Inderdaad de laatste klap geeft dca . Daar ben ik van begin af aan op tegen geweest , doe dus ook vanaf die tijd niet meer mee met opgave , en dat zijn er met de tijd steeds meer geworden .Zie deze week 13 opgaves op vrijdag de dertiende , met een range van 1.35 tot 1.38 en een gemiddelde van 1,364 . Heel raar dat deze dan naar 1,35 gezet word had net zo goed onveranderd kunnen blijven .Zelf niet in de Handel zitten dan begrijp je de kern en het gevoel daarbij niet.  Onkunde en met centen van andere mensen spelen vind ik , dit was namelijk mijn grootste redenen om af te haken destijds .Deze missers zitten er geregeld van begin af aan bij en zal zonder verandering van dit systeem  zeker niet de laatste zijn .

Gebruiker
Premiumpig

Nou Frans,als dat zo is verwacht ik toch wel een reactie van dca en j vernooi.13 inzendingen die onv aangeven en toch zakken.

Gebruiker

dca is een akkerbouwclub, daar mag je geen inzicht in de varkensmarkt van verwachten.

Gebruiker
Premiumpig

Maar ik heb ook het idee dat ze daar ook meer op de hand van de industrie zijn.kijk naar de berichten over de aardappelen,volgens dca groeien ze nog,ha ha ha....

Gebruiker

Boer moet beschermt worden tegen inkoopmacht supermarkt???
Begin eerst maar boer te beschermen tegen dca,
Dit geintje kost de sector deze week bijna 1 miljoen.
Heb ik het alleen nog maar over de vleesvarkens ... de biggen vergeet ik gemakshalve maar!!

Gebruiker

zou mooi zijn als pieter hier een reactie op zou geven.
het is vreemd dat deze beweging naar beneden nu komt, juist de laatste halve week is de stemming meer positief.
ook de kop boven het artikel is tendentieus.
had je richting willen geven was min 1 al voldoende geweest. ik vraag me af wie deze prijs uiteindelijk vast stelt. kan toch niet zo zijn dat dca dit zelf uit de duim zuigt.

nogmaals de vraag hierbij om uitleg bij deze notering. dit kan prima via de site  in plaats van anderhalf uur in de auto te moeten zitten en entree moeten betalen voor halve uitleg.

Gebruiker

Pieter gaat hier echt niet op reageren beste Peter. Als alle slachterijen 1000 euro overmaken aan dca, dan zullen ze toch wel gek zijn om deze actie niet te doen. En daarbij zijn ze vandaag weer veel te druk met het vaststellen van de BPP sprookjesprijs , en het bijpassende sprookjesverhaal te bedenken.

Gebruiker

Gewoon  dca prijs negeren en 25 euro bieden en anders niet opleggen.  Misschien zijn ze achteraf nog te duur geweest.

Gebruiker

De handel die een min opgeeft bij de dca notering zijn vaak degene die de varkens bij de leverancier kopen op dca plus toeslag en bij de slachterij voor de slachterij notering afleveren. Dan ontstaat de angst dat men met de vingers tussen de deur zitten en dus dca min opgeven. Hierdoor krijgen wij een groter aanbod met een neerwaartse spiraal. Advies verkoop niet op dca om niet je eigen ruiten in te gooien. Al die spook verhalen van te veel was niet nodig de gewichten aan de haak dalen door de warmte gaat de groei vertragen doch nu gaan wij allemaal toch doorleveren niet goed voor de leverancier maar vrees ook niet goed voor de slachterijen.

Gebruiker

Ooit hadden we boerenprijzen, NVV prijzen, enz. Toen was het ook nooit goed. Een keer moet je stoppen met mauwen.

Gebruiker

dan zou dus de boerenprijs lijdend zijn....is gewoon een wensprijs van een boer...ik snap wat hij doet ik wens het ook nl maar je heb r geen donder aan.

Gebruiker
Premiumpig

Gerard en johan;daar had je ook niks aan omdat er allemaal verschillende belangen spelen.we moeten gewoon de richtprijs van het lei hanteren!.is gewoon een berekende prijs nav de varkensprijs.gevolg,geen haat en nijd tussen Fokker en meester.en maar één vijand nl de slachter want die bepaald indirect de biggenprijs.

Gebruiker

Biggenprijs is al tientallen jaren een afgeleide van de varkensprijs. Voerwinst vleesvarkens is immers altijd om en nabij de 80 euro. Dit waar die van de zeugen per jaar wel kan verdubbelen danwel halveren. Iedereen heeft dus belang bij een structureel hogere varkensprijs. De mengvoerindustrie zal hier op reageren, maar daar kun je gelukkig makkelijk zonder. Slachterijen verdienen met huidige grossiersprijzen van € 2,50 ook niet veel, de winst zit daarna en uiteraard aan de voorkant van het boerenerf.

Gebruiker

OOk hier reageren heeft weer geen zin, maar je wilt natuurlijk ff je reactie kwijt. Vind er ok een paar hele goeie tussen zitten, maar vindt het dan inderdaad vreemd, dat er op zo,n akelige zuinige dca avond, geen enkele opmerking komt, hoe we er over denken. Ik geef toe, dat ik ook de oplossing niet heb, want de individuele belangen zijn te groot, maar het belangrijkste is toch alleen maar dat andersom; de vleesverkopers hun smoel open moeten trekken, richting hun afnemers.  ????   Misschien moeten ze Mark Schippers eens poosje aannemen voor verkoop, want die liet op de topigs avond ook nog maar eens goed zien, hoe commercieel die in elkaar steekt ( bedoel ik zeker niet negatief, Mark  ☺)

Gebruiker
Premiumpig

Ja ,dat is het hem juist,ze moeten dr smoel open trekken;maar het is toch vele malen makkelijker om anoniem op internet en op een prijsbandje -3 te doen,of als vion-4.is zo gebeurd,geen strijd,lekker makkelijk,iedereen n zijn marge.lekker leuk zo en vooral niks ondernemen!!!

Gebruiker

De eigenaren van Schippers, Bakker, Schuttert en dca hebben één ding gemeen, ondernemerschap resulterende in gezamenlijk vele duizenden hectares grond. Miljarden worden er op de boer nog verdiend gelukkig.

Gebruiker

Een notering die uitgegeven word moed een afspiegeling zijn van de markt. Dat kan alleen als er geen belangen spelen. In het verleden werd over de Beursnotering open gecommuniceerd. Zoals het nu is geven enkele mensen een prijs door en vervolgens word er een prijs uitgegeven door dca. Op zich niets mis alleen word deze notering gebruikt om afspraken op te maken dan ontstaan belangen en dat is de grootste oorzaak waardoor het mis gaat. Men durft niet te verhogen want als de slachterij het niet doet.... men verlaagt want als het aanbod toch wat ruimer is.... De inkoop en de verkoop word niet op de zelfde notering gedaan dus men kijkt wat zou de ander doen en heb ik dan nog een marge. Als je zo een notering opgeef is dit ondermijnend.

Gebruiker

Een avond van dca ga ik niet naar toe.
Destijds bedankt voor VEE en Logistiek omdat een notering die bekendheid heeft en gewaardeerd word maar zo weggegeven word aan een organisatie. Een merknaam overnemen is wat anders dan een merknaam verwerven. Heb grote twijfels of dca uit zichzelf dit voor elkaar had gekregen doch een notering uitbrengen dank moet je zelf in de markt werkzaam zijn anders blijft het te ver van je bed af.

Gebruiker

die richtprijzen zijn voor de fokker ook leuk die heeft de meeste biggen om te verkopen als de varkensprijs hoog staat en de minste biggen als de varkensprijs laag staat. In een redelijk sluitende koppeling betekent dat de fokker in het voorjaar de mester vol kan houden en er in de nazomer koppels biggen over zijn. Die koppels die dan weggezet moeten worden zouden dan veel geld op moeten brengen op een vrije markt die dan tegenzit.. geen enkele handelaar die daar intrapt.

De handel wil nu die koppels die over zijn makkelijk plaatsen..

Gebruiker
Premiumpig

Gaat lekker zo he jongens en meisjes!!!,zo makkelijk is het dus.de eerste keer een paar dagen wat geouwehoer,en daarna hoor je niemand meer.

Gebruiker

Blijkbaar wel premium pig.

Gebruiker

De grondprijs is de graadmeter hoe goed het de akkerbouw en melkveehouderij vergaat. De roep om zelfs geen gesubsideerde krimp en het immer grote aanbod varkens is de graadmeter hoe goed het de varkenshouderij vergaat.

Gebruiker

Tel daar de komende voerprijsstijging bij op en het geluk kan niet meer op in de sector.