Rusland: 13 nieuwe gevallen

Afrikaanse varkenspest breidt uit richting EU

23 Oktober 2013 - Redactie Boerenbusiness

De veterinaire dienst van Rusland, Rosselkhoznadzor, heeft in oktober 13 nieuwe uitbraken van Afrikaanse varkenspest geconstateerd. De meeste ziektehaarden bevinden zich in het Europese deel van Rusland.

De laatste uitbraken van ASF zijn in de regio van Moskou en Vladimir, een gebied op 150 kilometer ten oosten van Moskou. Ook in de oblasten Voronezj en Belgorod en Tambov is ASF een groot probleem. Deze gebieden grenzen aan Oekraïne en vormen de voornaamste productiegebieden van varkensvlees in Rusland.

De virusziekte is niet aangetroffen op boerderijen, maar wilde zwijnen zijn geïnfecteerd met ASF. In totaal zijn 392 tamme varkens verdacht. Bij 92 is de ziekte vastgesteld. Ook worden 54 wilde zwijnen in het grensgebied onderzocht. Bij tien dieren is de ziekte al bevestigd.

Volgens Agrar Heute evalueert de EU de recente uitbraken van ASF. De EU ziet de epidemie in Rusland als een bedreiging voor de varkenssector. Met name landen in Oost-Europa lopen gevaar op besmetting omdat het virus zich via illegale transporten van varkens en varkensproducten kan verspreiden. Ook besmette voertuigen vormen een probleem. Voor ASF bestaat nog geen vaccin.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

China importeert weer Belgisch varkensvlees

Nieuws Varkens

China keurt import Russisch varkensvlees goed

Nieuws Varkens

Varkenspest duikt op in Zweden bij wilde zwijnen

Achtergrond Varkens

Italië zet zich schrap na AVP in Lombardije

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden