Rusland uit beschuldigingen

Polen houdt gegevens over varkenspest achter

26 Augustus 2014 - Redactie Boerenbusiness

In Polen zijn wellicht meer gevallen van Afrikaanse varkenspest aanwezig, dan de officiële cijfers weergeven. Dit vermoedt de Russische veterinaire dienst tenminste, die Poolse autoriteiten beschuldigt van het niet accuraat registeren van uitbraken.

De Russische veterinaire dienst, Rosselkhoznadzor sprak het vermoeden uit dat een groot deel van de uitbraken van Afrikaanse varkenspest niet wordt geregistreerd door Poolse autoriteiten. Hierdoor is het risico op insleep naar buurlanden die vooralsnog niet zijn getroffen door de ziekte, groter.

Bij de verdenking verwees de Russische veterinaire dienst naar het grote verschil tussen het aantal uitbraken in Polen en het aantal uitbraken in andere Europese lidstaten. In Polen zijn tot dusver 14 gevallen van Afrikaanse varkenspest geconstateerd. In Letland is de ziekte 62 keer aangetroffen en in Litouwen staat de teller op zeven gevallen.

Volgens de Wereldorganisatie voor diergezondheid (OIE) maakten Poolse autoriteiten op 8 augustus voor het laatst melding van een uitbraak van Afrikaanse varkenspest. Die ziekte is aangetroffen bij een wild zwijn in Podlachië, een provincie in het noordoosten van Polen. De meest recente uitbraak in Letland is 12 augustus gemeld. In Rusland is op 14 augustus een besmet bedrijf ontdekt en op 22 augustus is de ziekte aangetroffen bij een wild zwijn in Litouwen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

China importeert weer Belgisch varkensvlees

Nieuws Varkens

China keurt import Russisch varkensvlees goed

Nieuws Varkens

Varkenspest duikt op in Zweden bij wilde zwijnen

Achtergrond Varkens

Italië zet zich schrap na AVP in Lombardije

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden