Importban opgeheven

China geeft fiat aan Italië om varkensvlees te exporteren

29 September 2016 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

In tegenstelling tot andere EU landen heeft de Italiaanse varkenssector tot dusver niet kunnen profiteren van export richting China. Vanwege een importban die de Chinezen hanteerde was het voor Italianen niet mogelijk om varkensvlees richting China te verschepen, maar daar is nu een einde aan gekomen.

Na 17 jaar eindelijk weer handel met China

Dit meldt Globalmeatnews. 17 jaar lang lag de varkenshandel tussen China en Italië stil. Dit vanwege voorzorgsmaatregelen die de Chinezen troffen om het zogenoemde Swine vesicular disease buiten de deur te houden. Na maandenlange onderhandelingen is het Italië nu gelukt om de jarenlange importban te doorbreken. Dit tot grote tevredenheid van de Italiaanse overheid die hoopt dat de uitvoer van varkensvlees naar China een positieve impuls is voor de Italiaanse economie. 

Door het verdwijnen van het Chinese boycot is nu de weg vrijgemaakt voor de Italiaanse varkenssector om varkensvlees richting de grootste afzetmarkt in Azië te gaan verschepen. Of het de Italiaanse varkenshouders – waarvan circa 80 procent rondom Turijn woont  - daadwerkelijk windeieren gaat liggen, moet nog worden bezien. Er wordt namelijk getwijfeld of de Italiaanse varkenssector wel concurrerend genoeg is, gezien de varkensprijs die momenteel zelfs boven de 2 euro per kilo noteert. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
john 3 Oktober 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens-voer/artikel/10871734/China-geeft-fiat-aan-Italië-om-varkensvlees-te-exporteren]China geeft fiat aan Italië om varkensvlees te exporteren[/url]
misschien dat de prijs dan wel naar de 2,20 kan als er niet meer negatief gecorrigeerd hoeft te worden voor de slachtbijproducten.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden