Analisten geven koopadvies

Aandeel ForFarmers lift mee op Trump-rally

26 Januari 2017 - Wouter Baan - 1 reactie

Woensdag was een historische op de Amerikaanse aandelenbeurs toen de Dow-Jonesindex voor het eerst boven de grens van 20.000 punten noteerde. De beurs in New-York – en ook andere Westerse beurzen – fleuren voornamelijk op door de zogenoemde Trump-rally. Analistenbureaus zien ook veel potentie in het aandeel van veevoerproducent ForFarmers.

Na de verkiezingsoverwinning van Donald Trump maakte de Dow Jones een opvallende sprong voorwaarts, waarbij afgelopen november voor het eerst de grens van 19.000 punten werd overschreden. De rally werd vooral aangevuurd door bankaandelen. Die waren de afgelopen tijd in trek omdat beleggers rekenen op minder strenge regels voor banken onder Trump, bij een verder oplopende rente. Ter illustratie; tijdens de financiële crisis in 2009 noteerde de Dow Jones een dieptepunt van 6496,95 punten.

Ook Europese beurzen liften mee op het positieve sentiment in Amerika. Begin november noteerde de AEX index nog onder de 450 punten, maar sinds de Trump-rally is de Amsterdamse beurs op het Damrak opgeklommen tot ruim boven de 480 punten. Woensdag sloot de AEX een procent hoger op 488,03 punten. Ook de Midkap ging woensdag 0,8 procent omhoog tot 694,27 punten.

ForFarmers interessant vanwege acquisitiebeleid 

Op de Midkap trok het aandeel van ForFarmers woensdag de aandacht naar zich toe. Analisten van KBC Securities zien veel muziek in het aandeel van de veevoerfabrikant uit Lochem. Tot en met 2020 kan ForFarmers zijn winst per aandeel naar verwachting met 30 procent opvoeren tot 0,66 euro en dat leidde tot een positief koopadvies. KBC hanteert daarbij een koersdoel van 8,30 euro voor het aandeel ForFarmers. Ook andere bureaus hanteren een positief koopadvies. 

Analisten verwachten dat ForFarmers kan profiteren van de Brexit. Daarbij wordt ook gesuggereerd op eventuele overnames, gezien ForFarmers naar verluid 200 miljoen euro in kas heeft om extra marktaandeel te veroveren. Als gevolg van de positieve berichtgeving sloot het aandeel woensdag ruim 3 procent hoger op 6,88 euro. Donderdagochtend (11.58 uur) noteerde het aandeel opnieuw bijna een procent hoger op 6,88 euro. 

Grafiek: de Financiële Telegraaf 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Abonnee
farmer 27 Januari 2017
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl//artikel/10873165/Aandeel-ForFarmers-lift-mee-op-Trump-rally-]Aandeel ForFarmers lift mee op Trump-rally[/url]
8.30 mooi bedrag
H. 28 Januari 2017
Weliswaar een mooi bedrag, maar wie maakt dit mooie bedrag mogelijk?
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Analyse Voer

Middelgrote voercoöperatie ook vatbaar voor krimp

Nieuws Benoeming

ForFarmers vindt nieuwe CFO bij FrieslandCampina

Interview Pieter Wolleswinkel

ForFarmers wil na moeilijk jaar nu doorpakken

Nieuws Jaarcijfers 2023

ForFarmers sluit 2023 met nipt verlies af

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden