Inside: Varkens & Voer

Brokprijs voor vierde maand op rij omhoog

6 April 2017 - Wouter Baan

De varkensbrokprijzen zetten opnieuw een stap omhoog. Dat blijkt uit cijfers van Wageningen Economic Research (WUR). De prijzen stijgen gemiddeld met 10 tot 25 cent per 100 kilo. Echter, een prijsverlichting ligt wel in het verschiet. Dit omdat de sojaprijs fors onderuit is gegaan.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De prijs voor vleesvarkensbrok noteert in maart 23,70 euro per 100 kilo. Dat is een plus van 20 cent ten opzichte van februari. De prijs van maart heeft dezelfde hoogte als in de prijs van februari vorig jaar. In de tussentijd is er wel sprake geweest van prijsverlichting.

23,25

euro

noteert zeugenbrok dracht 

Zeugenbrok dracht klimt met 15 cent naar 23,25 euro per 100 kilo. Zeugenbrok lakto kent een plus van 10 cent en noteert daarmee 27,95 euro. Babybiggenkorrel noteert in maart 34,65 euro. Dat is een stijging van 15 cent. Start-/overgangs-korrel plust eveneens met 15 cent tot 27,60 euro per 100 kilo. 

Grondstoffenkoersen bieden verlichting 
Over de gehele linie zit de voermarkt, sinds november, in de lift. De verwachting is dat de stijgende trend nog een aantal maanden doorzet. Vanaf het derde kwartaal kan dan wellicht nog wel enige prijsverlichting optreden. Doorgaans reageert de voermarkt, met enige vertraging, op de beweging van de grondstoffenkoersen.

De sojakoers op de CBoT in Chicago is sinds eind februari met 40 dollar afgewaardeerd. Woensdag, 5 april, noteerde de slotkoers van 346,95 dollar per ton. Het laagste niveau in meer dan een jaar tijd. De prijsval is een gevolg van ruime areaalmetingen voor de oogst van 2017.Ook tarwe op de Matif was, sinds november, overwegend stijgend. Ook daar is de trend, sinds halverwege maart, afgebogen. Gisteren, 5 april, noteerde de slotkoers 164 euro. Het laagste niveau sinds november. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden