Door personeelsstakingen

Danish Crown kampt met grote varkensprop

26 Mei 2017 - Wouter Baan

Het kan verkeren bij Danish Crown. De Deense slachterij heeft al het hele jaar al moeite om varkens aan de haken te krijgen, maar kampt nu ineens met een fiks 'overaanbod'. 

Slachterijmedewerkers voeren stakingsacties uit, waardoor duizenden slachtrijpe varkens niet kunnen worden geslacht. In de afgelopen weken hebben meerdere locaties van Danish Crown in Denemarken stilgelegen, vanwege stakingen onder het personeel.

Stallen bij Deense varkenshouders zitten propvol

Danish Crown zoekt daarom nu naar alternatieven. Dit aangezien circa 100.000 slachtrijpe varkens nodig moeten worden geslacht. Deense varkenshouders hebben de stallen, nu de doorstroom wordt vertraagd, propvol zitten.

Doorschuiven naar Duitsland
Een gedeelte van de varkens kan worden doorgeschoven naar slachtlocaties in Duitsland. Volgens Søren Eriksen, directielid bij Danish Crown, zullen voorlopig zo’n 10.000 varkens per week in Duitsland worden geslacht, totdat de varkensprop in Denemarken is afgebouwd. Vanwege de hoge temperaturen is dit alleen verre van wenselijk. Men spreekt dan ook over een noodoplossing. Het is niet uitgesloten dat er in de komende weken opnieuw wordt gestaakt.

Om de reisafstand zo klein mogelijk te houden, worden de varkens daarom zo veel mogelijk bij Deense producenten in de grensregio’s met Duitsland opgehaald.  

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Danish Crown sluit wederom Deense slachterij

Nieuws Varkens

Danish Crown start per direct met reorganisaties

Nieuws Samenwerking

Vion en Danish Crown sluiten pact in Duitsland

Nieuws Varkens

Danish Crown ziet omzet biologisch vlees afnemen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden