Inside: Varkensmarkt

China koopt ook minder Amerikaans varkensvlees

17 Juli 2017 - Wouter Baan

De varkenssector in de VS exporteert er flink op los. In mei werden opnieuw groene cijfers geschreven, zowel in waarde als volume. Tegenover groeiende afzet in Japan en Zuid-Amerika gaat er fors minder varkensvlees naar China.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In totaal exporteerde de Amerikaanse varkenssector 222.000 ton varkensvlees. Een plus van 11% ten opzichte van 2016. Daarmee was mei 2017 de op vier na beste exportmaand ooit en de beste wat betreft de maand mei. Ook de onderliggende exportwaarde steeg met 16% tot $583.2 miljoen. In mei exporteerde de VS 29,4% van de totale productie, tegenover28,4% vorig jaar. Ten opzichte van de groeiende varkensstapel is de VS, verhoudingsgewijs, iets nadrukkelijker aanwezig op de wereldmarkt.

37

procent

minder varkensvlees door China geimporteerd in mei

Afzwakkende vraag uit China
De VS profiteert van kopers in Zuid-Amerika. Ten opzichte van 2016 steeg de uitvoer naar Mexico met 21% tot 56.101 ton varkensvlees. Ook Colombia en Chili slokken grotere volumes op. De uitvoer naar Japan steeg met 6% tot 34,743. Wel merken Amerikaanse exporteurs toenemende concurrentie uit Europa. Europese exporteurs zitten om export verlegen nu China minder aan de markt is.

Net als in Europa is de afzwakkende kooplust in China ook terug te zien in de Amerikaanse exportcijfers. In mei daalde de uitvoer met 37% tot 20,827 duizend ton. Ook naar het zelfstandige Hong Kong werd minder geëxporteerd. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden