Vanwege brandveiligheid

LTO wil keuringen van bestaande stallen

30 Augustus 2017 - Esther de Snoo - 6 reacties

LTO Nederland wil periodieke keuringen van elektrische systemen in bestaande stallen. Het doel hiervan is om het toenemende aantal stalbranden te verminderen. 

Met de preventieve maatregelen wil LTO Nederland het aantal stalbranden terug dringen. Het gaat om periodieke keuringen van elektrische systemen. 

De focus ligt op de oudere stallen

Vooral oudere stallen
In het 'Bouwbesluit' zijn eisen opgenomen die nieuwe stallen brandveiliger moeten maken. De focus ligt daarom op oudere stallen.

LTO geeft met dit initatief gehoor aan de aanbevelingen van het evaluatierapport over de stalbranden. LTO Nederland wil de keuringen opnemen in de bestaande kwaliteitssystemen van de veehouderijsectoren.

Recente stalbranden
In 2014 brandden 29 stallen af, in 2015 31 en vorig jaar zelfs 47, zo blijkt uit cijfers van Brandweer Nederland. In totaal kwamen 370.000 dieren om het leven. In de eerste helft van 2017 zijn 18 stallen in vlammen opgegaan.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
6 reacties
boereke 30 Augustus 2017
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens-voer/artikel/10875719/lto-wil-keuringen-van-bestaande-stallen][/url]
Als we is beginnen met uitleggen dat de dieren een korte verstinkingsdood hebben ipv verbranden lijkt me stuk beter voor de burger
Abonnee
Principieel 30 Augustus 2017
Keuren voor mij geen probleem, mijn verzekering wil het graag. Ik wil het zelf graag, iederéén om mij heen wil het graag.
Maarrrrrr niet via kwaliteitssystemen, die hebben bewezen dat ze niet goed werkt. Bovendien bedenkt men daar regels omzichzelf met de vergelijkende Melkertbanen bezig te houden. Gewoon in de wetgeving opnemen dat er jaarlijks of tweejaarlijks gekeurd dient te worden.
Boering 31 Augustus 2017
De meeste verzekeraars eisen zeker bij de kippen en varkenshouderij deze elektrakeuring al dus gelukkig niets nieuws onder de zon...Ik zou wel willen weten of bij de stalbranden van de laatste tijd deze keuring ook was verricht, want dan kunnen we oordelen of het stalbranden voorkomt of niet!
Fier 31 Augustus 2017
Wij moeten en worden inderdaad via de verzekeringen al getoetst op onze Brandveiligheidsrisico's . Eerst onderzoek naar het ontstaan van deze branden. Want het is in mijn ogen opeens een teveel stalbranden!
Elk muis rat en andere knaagdieren moeten tegenwoordig blijven leven.
Eerst de steen boven water over het ontstaan en oorzaken van deze stalbranden. Daarnaast zitten wij niet op nog meer regels verlegen, die voor een ander indekken betekent (lees politiek) en de sectoren weer een financieel aderlating erbij krijgt.
Marcel V 31 Augustus 2017
Er dient dan ook een verplichting voor de overheid te zijn dat er geen bestrijdingsmiddelen verboden mogen worden tot er een bewezen alternatief is.
Abonnee
Wim Bruggink 31 Augustus 2017
Kans op brand stal is 0.37 promille.Megastal 0.30.Er zijn 68020 stallen in Nederland.Dus 26 branden per jaar .Langjarig gem. is 18 .Dus onze stallen zijn brandveilig.Aantal dieren in 2008 slachtoffer van brand is 200.000. In 2016 201.000.Wie nu nog durft te beweren dat er meer stallen branden of meer dieren slachtoffer zijn heeft het niet begrepen.Het gaat onze "dierenvrienden"niet om het redden van dieren maar om onze kostprijs omhoog te drijven.Bron cijfers M.Nelisse,Statenlid Z.Holland risicoanalist.
hans 2 September 2017
En bij melkvee stallen hoor je zelden over brand !
Gaat de LTO de boeren weer onnodig op kosten en stress jagen door
controles e.d.

Een oude ligboxenstal is toch heel wat anders dan een dubbel laags varkensflat met alle elektronica en centrale afzuiging.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden