Verkoopkantoor geopend

Danish Crown legt focus op Duitsland en Benelux

26 September 2017 - Wouter Baan

Danish Crown tracht haar afzetpositie in Noordwest-Europa te versterken. Het Deense vleesconcern is in juli een verkoopkantoor gestart in het Duitse Flensburg (Sleeswijk-Holstijn) om klanten in Duitsland, Oostenrijk en de Benelux beter te kunnen bedienen.

Danish Crown wil de positie in Duitsland, en omliggende landen, verstevigen. Naar eigen zeggen telt het nieuwe verkoopkantoor ongeveer 15 medewerkers. Volgens bedrijfsleider, Jacob Søgaard, worden vanuit Flensburg dagelijks zo’n 30 vrachtwagens met varkensvlees door Europa getransporteerd. Het doorbreken van de taalbarrière is de voornaamste reden waarom Danish Crown in Duitsland een verkoopkantoor is gestart en niet in eigen land.

Welzijnslabels succesvol 

Content met welfare labels  
Circa 3 maanden terug lanceerde Danish Crown in Denemarken dierwelzijnslabels. Het systeem kent een vergelijkbare opzet als het Beter Leven Keurmerk in Nederland, alleen zijn de sterren vervangen voor hartjes. Volgens Jacob Skovgaard, verantwoordelijk voor Tulip Food Company in Denemarken, zijn de welzijnslabels succesvol.

Skovgaard: "Circa 25% van het vlees wordt nu verkocht onder een welzijnslabel. Het is de beste innovatie in de vleessector sinds de lancering van biologische vleesproducten."

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Danish Crown sluit wederom Deense slachterij

Nieuws Varkens

Danish Crown start per direct met reorganisaties

Nieuws Samenwerking

Vion en Danish Crown sluiten pact in Duitsland

Nieuws Varkens

Danish Crown ziet omzet biologisch vlees afnemen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden