Inside: Varkensmarkt

Biggenmarkt ziet bodem, Vion maakt stemming

13 November 2017 - Wouter Baan - 1 reactie

Nog altijd gaat de biggenafzet niet vanzelf. Toch toont de handel verbeteringen. Wat doet de DCA BestPigletPrice en waarover kibbelen vermeerderaars en vleesvarkenshouders?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In Duitsland wordt nog steeds gesproken over een groot biggenaanbod. De Nord/West-biggenprijs kreeg maandag 13 november opnieuw een forse correctie van €2 tot €41,50 per big. Daarmee lijkt de Duitse biggenmarkt voorlopig op een bodem te zijn gestuit, want de trendmelding voor deze week is onveranderd. Ook in Denemarken daalt de notering met €2 tot €49 per big (30 kilo).

In Nederland is merkbaar dat de Duitse biggenmarkt nokvol zit. Handelaren melden dan ook dat de afzet in, Noordrijn-Westfalen bijvoorbeeld, niet vanzelf gaat. De handel naar Duitsland staat echter wel op het punt van aantrekken. De verwachting is dat Duitse vleesvarkenshouders weer gaan opleggen, nu de varkensmarkt tot rust is gekomen. Daar is de stabiele trendmelding ook op gebaseerd.

35,50

euro

noteert DCA BestPigletPrice

Toeslagen ter sprake
Op de binnenlandse biggenmarkt is voorzichtig weer wat positiviteit te bespeuren. Er is nog steeds sprake van een vrije markt, waar de prijzen enkele euro’s lager liggen. Een positief aanknopingspunt is dat de export naar Spanje wat aantrekt. Binnen de vaste koppelingen wordt goed opgelegd. Nu vleesvarkenshouders de markt meer aan hun zijde hebben, wordt hier en daar weer gekibbeld over de toeslagen. Er wordt geprobeerd om de opgelopen toeslagen van dit voorjaar recht te brijen.

Per saldo is er genoeg draagvlak voor een stabiele DCA BestPigletPrice. De notering blijft dan ook staan op €35,50 per big.

Vion: overvolle vleesmarkt
Ook de varkensprijs van Vion blijft, met €1,45 per kilo, onveranderd. Volgens de slachterij is dit ‘met moeite’. Het ruime varkensaanbod laat zich moeilijk plaatsen in een impulsieve, overvolle, vleesmarkt. Vion lijkt hiermee de hoop op een eindejaarsopleving door de neus te willen boren. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden