Onderzoek van Varkensloket

Meer onderzoek naar diergezondheid gewenst

18 December 2017 - Kimberly Bakker

Uit een enquête van het Varkensloket blijkt dat varkenshouders in Vlaanderen de komende jaren meer onderzoek willen naar het thema gezondheid, hygiëne en dierenwelzijn. Ook studies rondom economie en bedrijfsmanagement zitten in de top 3.

Het Varkensloket stuurde, in samenwerking met het Praktijkcentrum Varkens, een enquête naar 3.400 Vlaamse varkenshouders (met meer dan 15 varkens). De digitale enquête werd door 404 varkenshouders ingevuld.

Medicatiegebruik en -alternatieven belangrijke thema's

Diergezondheid
Uit de enquête blijkt dat het grootste deel van de Vlaamse varkenshouders gezondheid, hygiëne en welzijn het belangrijkste onderzoeksthema acht. In dat thema zouden zij graag onderzoek zien naar medicatiegebruik en -alternatieven, vaccinatieschema's en ziektekiemen. 

Volgens de varkenshouders zou er de komende jaren ook meer aandacht besteed mogen worden aan onderzoeken naar voeding. Vooral onderzoek naar voederconversie, drinkwaterkwaliteit en drinkwaterbehoefte staan hoog op de agenda.

De top 3 wordt afgesloten door de thema's bedrijfsmanagement en economie. De Vlaamse varkenshouders geven aan dat zij graag zouden zien dat economische kengetallen, kostprijzen en technische kengetallen op de onderzoekagenda komen.

Alle resultaten zien hier te vinden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden