Familie in hoger beroep

Hilckmann niet van plan met geld te komen

11 Januari 2018 - Wouter Baan - 1 reactie

De familie Hilckmann, van het gelijknamige slachtbedrijf dat in 2016 plotseling de deuren sloot, is niet van plan om geld terug te betalen aan de gemeente Nijmegen. Zij gaan in hoger beroep tegen de vordering van €7 miljoen die de rechtbank heeft opgelegd.

Afgelopen oktober oordeelde de rechtbank van Arnhem dat familie Hilckmann €7 miljoen moet terugbetalen. In de zomer van 2015 maakte Nijmegen €21,1 miljoen over als uitkoopsom voor de oude locatie die de gemeente graag wilde sluiten. De geplande nieuwe locatie is er nooit van gekomen. Daarom wil de gemeente nu een gedeelte van het geld terug.

In de boedel zit geen geld meer

In de Gelderlander laten de advocaten van Hilckmann weten dat ze met de gemeente in gesprek zijn. Wat de familie in het hoger beroep precies eist, willen de advocaten niet zeggen. Ook de gemeente Nijmegen houdt de kaken op elkaar.

Geld naar Duitse rekening
De vraag is of het geld, wat de gemeente Nijmegen eist, überhaupt te vinden is. In oktober oordeelde de rechtbank namelijk dat de gemeente geen recht heeft op privégeld van de familie. Uit de boeken van het gestopte vleesbedrijf blijkt dat er nauwelijks geld is. Volgens de gemeente Nijmegen zou er in het verleden zakelijk geld zijn overgemaakt naar Duitse rekeningen.

Nijmegen is er alles aan gelegen om het hoofpijndossier zo snel mogelijk te sluiten. Dan kan de oude slachtlocatie worden gesloopt voor woningbouw, waar in Nijmegen een tekort aan is. Ook de juridische kosten, inmiddels opgelopen tot €1 miljoen, rijzen de pan uit. In december heeft de familie laten weten dat een snelle overdracht van de oude slachtlocatie in Nijmegen geen automatisme is.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
john 13 Januari 2018
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens-voer/artikel/10877189/hilckmann-niet-van-plan-met-geld-te-komen][/url]
als het geld gebruikt is om verliezen weg te werken is het inderdaad niet meer terug te vinden. Wel heel veel blije leveranciers en financiers.
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
varkens & voer noteringen

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden