Inside: Varkensmarkt

ISN: 'Bijna overal stijgen de varkensprijzen'

7 Februari 2018 - Herma van den Pol

Ook dinsdag 6 februari noteerde de Internetbeurs weer een plus. Het betekent dat, ondanks de plussen in de varkensprijs, het gat tussen de Duitse varkensprijs (de VEZG-notering) en de Internetbeurs nog groter is geworden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het gat tussen de Internetbeurs en de Duitse varkensprijs bereikte in week 5 de maximale bandbreedte. Ondertussen zijn vrijwel alle varkensprijzen gestegen, maar neemt de omvang van het gat alleen maar toe. Zo ging de Internetbeurs dinsdag 6 februari met €0,02 omhoog tot €1,44 per kilo. Als gevolg daarvan komt het verschil uit op €0,11 per kilo.

Eerste plussen sinds juni
Het omgeslagen sentiment vertaalde zich over week 5 in hogere prijzen. De ISN (de belangenhartiger van de Duitse varkenshouders) geeft aan dat het de eerste plussen sinds juni zijn. Alleen in Denemarken gingen de slachters niet mee in de verhogingen. 

Als gevolg van de prijsstijging proberen koelhuizen de voorraden in snel tempo aan te vullen, om zodoende nog te profiteren van de lagere prijzen. Iets wat gesteund wordt door het gewicht van de slachtvarkens. Die begint namelijk langzaamaan terug te lopen. Als laatste argument voor de oplopende prijzen kijkt de ISN naar het aanbod,  welke begint af te nemen.

Doorgaans krijgen de prijzen de kans om verder aan te trekken, wanneer dit punt bereikt is. Vooral de angst voor hogere prijzen jaagt de vraag verder aan, wat als logisch gevolg weer een argument is voor hogere prijzen.

Bekijk de prijzen.Alleen in Denemarken stijgt de varkensprijs niet.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden