ALV stemt in met voorstel

COV voert gedragscode voor vleessector in

9 Februari 2018 - Kimberly Bakker - 1 reactie

De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) heeft een eigen gedragscode ingevoerd voor de sector. De leden van de Algemene Ledenvergadering (ALV) hebben ingestemd met het voorstel en zullen de COV Code binnenkort ondertekenen. Dat meldt de organisatie op haar website.

De COV Code moet een handleiding vormen voor gepast gedrag en correct handelen. Het gaat dan met name om voedselveiligheid en de productintegriteit van dierlijke producten. De code is opgesteld om te voorkomen dat het imago van de Nederlandse vleesketen verder kan worden geschaad.

"De leden van de COV hechten veel waarde aan vertrouwen in hun handelen en hebben daarom een sectorspecifieke gedragscode opgesteld. Deze code vormt een aanvulling op de algemene Gedragscode Levensmiddelenketen", laat Jos Goebbels, voorzitter van de COV, weten.

Dierenwelzijnsregels
Een van de belangrijkste onderdelen uit de COV Code is dat de dierenwelzijnsregels worden nageleefd. Een andere regel is dat bedrijven er alles aan moeten doen om ervoor te zorgen dat risico’s op voedselfraude worden geminimaliseerd. Daarbij is het belangrijk dat de leden er ook op toezien dat de bedrijven direct voorafgaand en aansluitend aan de eigen schakel een dergelijke inspanning leveren.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
speklap 20 Februari 2018
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens-voer/artikel/10877519/cov-voert-gedragscode-voor-vleessector-in][/url]
is het niet veel beter dat er ingezet word op eerlijker vlees mbt tot toevoegen van water kruiden en separatorvlees ed. , voorkomen van berenlucht en water tijdens het bakken en braden in de pan
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
varkens & voer noteringen

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden