Nieuwe rechtsvorm opgezet

Subfokkers blijven trouw aan DanBred

12 April 2018 - Wouter Baan

De Nederlandse DanBred subfokbedrijven hebben vandaag bekend gemaakt door te gaan met het fokprogramma van DanBred. Dit nadat begin april werd bekend dat NextGenetix stopt met het leveren van DanBred-genetica.

In het persbericht laten de 6 subfokkers weten overtuigd voor DanBred te kiezen, omdat de afnemers van de fokgelten tevreden zijn. Naar eigen zeggen levert het goedgeorganiseerde fokprogramma de snelste genetische vooruitgang op. Ook het investeringsprogramma, genomische selectie en de dataverwerking van DanBred spreekt de groep aan. De distributie van het sperma van de Deense fokberen blijft Klasse Ki voor zijn rekening nemen.

Nieuwe rechtsvorm
Door het wegvallen van NextGenetix als distributeur heeft DanBred een eigen bedrijf opgericht voor de Nederlandse markt. Vanaf vandaag vindt de afzet van alle DanBred fokgelten in Nederland plaats via DanBred BV. Afnemers zullen in principe niets merken van de wijzigingen.  

NextGenetix gaat op zijn beurt verder de fokkerijorganisaties Danish Genetix en Danic. Dit zijn fokorganisaties die, net als DanBred, voortkomen uit de voormalige Deense fokkerijorganisatie DanAvl.  

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden