Inside Varkens

Waar nemen de varkensprijzen toe?

11 Juli 2018 - Herma van den Pol

Als het over varkens gaat, dan laten de Europese lidstaten een verdeeld speelveld zien. Zo blijft de varkensprijs in het ene land staan op het niveau waar deze 6 weken geleden ook al op stond, maar kiezen andere landen ervoor om de prijs te laten stijgen. Waar nemen de varkensprijzen toe?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De ISN (belangenhartiger van de Duitse varkenshouders) laat weten dat de meeste varkensprijzen in week 28 standhouden op het niveau waar ze begin juni terechtkwamen. De stabiele prijs gaat gepaard met een krap aanbod van levende varkens. In combinatie met een rustige vraag vanuit de slachterijen, levert het een uiterst stabiele markt op.

In Nederland, Denemarken, Oostenrijk, Frankrijk en België blijft de varkensprijs op onveranderd staan. Vanuit Nederlandse hoek liet Vion weten dat het aanbod en de gewichten wel degelijk iets aantrekken, maar daarbij wordt de afzetmarkt wel als lastig omschreven.

Hogere prijzen
In Duitsland wist de prijs wel een kleine plus weg te zetten tot €1,389 per kilo. Het is een stijging die in het niet valt bij de plussen die Spanje en Italië opschrijven. Zo verhoogde Italië de varkensprijs met €0,020 per kilo tot €1,823. Spanje telde €0,010 op bij de prijs, waardoor deze op €1,642 per kilo uitkomt. 

De tweedeling in het speelveld komt door de hoge temperaturen in het zuiden van Europa. Die remmen namelijk de groei van de varkens en beperken daarmee ook het aanbod. De vraag neemt evenwel toe nu de vakantie begonnen is. Dit omdat de toeristen in dit gebied de vraag naar vlees laten toenemen.

Prognose Duitse prijs
De prognose voor de Duitse markt is dat de prijs op onveranderd blijft staan. Het aanbod van slachtrijpe dieren is namelijk beperkt, maar ook de vraag vanuit de slachterijen blijft terughoudend.Een overzicht van de varkensprijzen in Spanje, Nederland en Italië.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden