Eigen foto

Nieuws Varkensanalyse 2018

De nieuwe varkensanalyse komt eraan

5 Oktober 2018 - Redactie Boerenbusiness

De derde editie van de jaarlijkse Boerenbusiness Varkensanalyse ligt weer bij abonnees op de mat. Ook dit jaar staat het magazine weer vol met achtergrondverhalen, opinies en niet te vergeten de analyse van de varkensmarkt van afgelopen jaar.

De varkenssector heeft al heel wat voor de kiezen gekregen en staat voor uitdagende tijden, want hoe moet je als varkenshouder omgaan met een toekomst die nog niet eerder zo onzeker was? Het thema van dit jaar is dan ook: 'Stoppen of doorgaan?'

Marktanalyse 2018
De analyse over de varkensmarkt gaat in op het kerende tij in de sector. Na 2 goede jaren maakt optimisme plaats voor onzekerheid. Welke kant gaat de markt op, wat betekent dit voor de varkensprijzen en waar liggen de kansen en bedreigingen in de markt? Ook kijken we naar de invloed van China en blikken we vooruit naar komend jaar.

Stoppen of doorgaan
In het magazine vind je verder een artikel over VAB-locaties, want wat doe je als stoppende varkenshouder met je bedrijf als de stal leeg is? Ook spraken we sectorspecialist Koen van Bergen van Rabobank over de toekomst van de sector. Hij voorziet dat er in Nederland slechts zo’n 1.000 varkenshouders over zullen blijven.

Boerenbusiness sprak daarnaast ook met varkenshouders die het heft in eigen hand namen. Zo vertrok varkenshouder Frans van der Zanden naar Canada en vond daar zijn geluk. Hij heeft geen moment spijt gehad van zijn emigratie. "Het is goed boeren in Canada, maar je moet wel zelf de kansen pakken", aldus van der Zanden.

Ook de Limburgse varkenshouder Ruud van Dijck bereid zich voor op de toekomst. Met zijn investering in een HyCare-stal wil Van Dijck zo’n hoge standaard neerzetten dat afnemers niet meer om hem heen kunnen.

Verder zijn in het magazine 6 tips te vinden om een prijsdal te overleven, bekijken we welk effect de tegenvallende mestverwerking heeft op het bedrijf en kijken we naar de steeds verder oprukkende Afrikaanse varkenspest.

Vraag het magazine aan
De abonnees van Boerenbusiness Varkens & Voer Pro ontvangen het magazine deze week in hun brievenbus. Ben jij ook benieuwd naar de verhalen in het magazine? Bekijk hier de preview en word vandaag nog abonnee.

Met Varkens & Voer Pro krijg je toegang tot alle besloten artikelen, data en marktinformatie op Boerenbusiness. Als abonnee krijg je ook toegang tot het Nationaal Economisch Landbouwcongres en andere interessante seminars en workshops. Benieuwd naar alle voordelen? Bekijk ons aanbod in de webshop.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden