Shutterstock

Nieuws Dierziekte

Brazilië meldt uitbraak van klassieke varkenspest

10 Oktober 2018 - Wouter Baan

De autoriteiten in Brazilië hebben vorige week een uitbraak van klassieke varkenspest officieel bevestigd. Het is de eerste uitbraak sinds 2009.

De dierziekte werd in augustus al geconstateerd op een varkensbedrijf in de regio Ceará, wat in het noordoosten van Brazilië ligt. De uitbraak is echter pas afgelopen week officieel bevestigd door de Wereldorganisatie voor diergezondheid (OIE).

Exportpositie niet in gevaar
Een meevaller voor de Braziliaanse varkenssector is dat het bedrijf buiten de varkenspestvrije-zone ligt. Die zone omvat 17 Braziliaanse staten. Daarnaast ligt het bedrijf op ruim 2.000 mijl afstand van de belangrijkste productieregio in het land.

Dit betekent dat de exportpositie van de Braziliaanse varkenssector niet direct in gevaar komt, zo heeft het landbouwministerie in Brazilië laten weten. 

Afrikaanse varkenspest 
Recent dook klassieke varkenspest ook in Japan op. Ondertussen grijpt Afrikaanse varkenspest om zich heen in Europa en China. Halverwege september dook het virus op in België. Inmiddels is de dierziekte daar al bij 70 van de 126 onderzochte wilde zwijnen vastgesteld.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

China importeert weer Belgisch varkensvlees

Nieuws Varkens

China keurt import Russisch varkensvlees goed

Nieuws Varkens

Varkenspest duikt op in Zweden bij wilde zwijnen

Achtergrond Varkens

Italië zet zich schrap na AVP in Lombardije

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden