Shutterstock

Inside Varkens

De vraag naar biggen komt los

5 November 2018 - Wouter Baan

Een gebrek aan vraag was lange tijd het verhaal op de biggenmarkt. Stijgende biggenprijzen maken daar een einde aan, want de handel trekt aan. De DCA BestPigletPrice stijgt daarom voor de tweede week op rij.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Van een overaanbod is inmiddels geen sprake meer. Dit hing lange tijd als een donkere wolk boven de markt. Bovendien drukte het de prijzen terug tot diepterecords. De periode van neergang is echter achter de rug en er kan weer naar boven worden gekeken.

Verhogingen verbeteren de vraag
De DCA BestPigletPrice pluste vorige week al met €0,50 en de andere noteringen gingen daar later in de week overheen. De notering van Vion steeg met €1 en ook de Duitse biggenprijs (Nord/West-notering) is met €1 gestegen (tot €29 per big). De trendmelding wijst bovendien een verdere verhoging aan. De Spaanse biggenprijs is met €2 gestegen tot €24,50 per big en verdere verhogingen liggen in het verschiet.

De plussen werken bevorderlijk voor de vraag. Van een 'duwmarkt' is al geen sprake meer, al is het te vroeg om te spreken van een vlotte afzet. Seizoensmatig droogt het aanbod de komende weken verder op, dus het is wel waarschijnlijk dat de vraag verder verbeterd.

Al met al pleit de varkenshandel opnieuw voor een verhoging van de DCA BestPigletPrice. De notering stijgt met €2 tot €26,50 per big.

Vion houdt de prijs stabiel
Vion heeft laten weten dat het de vleesvarkensnotering voor week 45 op €1,35 laat staan. Daarbij geeft de slachterij aan dat het aanbod slachtrijpe varkens voldoende is, met licht oplopende slachtgewichten. De prijzen van de verschillende onderdelen zijn onveranderd, waarbij er wel wat druk te bespeuren is op de hammen. Daarentegen gaan de nekken juist vlotter van de hand. 

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden