Shutterstock

Inside Varkens

Hogere varkensprijs lijkt uit beeld

16 November 2018 - Wouter Baan - 3 reacties

Het momentum op de varkensmarkt is vervlogen en daardoor blijft de DCA Beursprijs 2.0 deze week stabiel.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De Duitse varkensprijs bleef deze week staan op €1,36 per kilo en dat was geen verrassing. De opwaartse potentie, die de markt afgelopen week nog in zich had, is vervlogen en een stabiele prijs lijkt het hoogst haalbare. De Internetbeurs pluste met €0,01 naar €1,42, met 9 van de 11 aangeboden partijen verhandeld. Deze positieve bijstelling zal naar verwachting geen invloed hebben op de prijsstelling voor de komende week.

Vlotte afzet bij ruim aanbod
De afzet van de varkens in Duitsland gaat vrij vlot. De slachterijen nemen de varkens gemakkelijk op, al is van krapte geen sprake. Daarvoor is het aanbod te ruim. In Nederland ligt de situatie lastiger, omdat het aanbod van varkens groter is dan vorige week. Niet iedere handelaar ziet zijn planning 1 op 1 overgenomen worden door de slachterijen.

De afzet van vlees trekt wat aan, zeker nu de maand december dichterbij komt. Tot hogere vleesprijzen leidt dit niet. Per saldo is de waardering van het varkenskarkas onveranderd.

Stabiele Beursprijs 
De DCA Beursprijs 2.0 noteert voor geslachte varkens onveranderd op €1,28 per kilo, terwijl de prijs van levende varkens blijft staan op €1,03 per kilo.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden