Shutterstock

Inside Varkens

Varkensprijs kan wel wat peper gebruiken

11 Januari 2019 - Wouter Baan

Het einde van de reeks stabiele varkensprijzen is nog niet in zicht. De markt voelt in de eerste weken van januari wat flauw aan, want het ontbreekt aan impulsen om de prijzen in beweging te brengen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De markt wordt al weken gekenmerkt door stabiele noteringen, die half oktober zijn ingezet. Sindsdien is zowel het aanbod als de vleesafzet niet in staat om hogere varkensprijzen te realiseren. Ook deze week bleef de Duitse varkensprijs (de VEZG-notering) staan op €1,36 per kilo. De Internetbeurs van vrijdag noteerde wel een plusje en kwam op €1,40, waarbij 11 van de 12 partijen werden verkocht. Toch lijkt dit geen voorbode te zijn voor een hogere Duitse varkensnotering komende week.

Aanbod neemt normale omvang aan
Gehoopt was dat de varkensprop (als gevolg Kerst en Nieuwjaar) deze week fors kleiner zou worden, maar niets is minder waar. Per saldo schuiven Nederlandse varkenshandelaren meer varkens door dan vorige week. Ook in Duitsland wordt over een ruim aanbod van de zware varkens gesproken, maar dit is niet problematisch.

Op de vleesmarkt is de gebroken maand nog wel merkbaar, wat betekent dat de vleesprijzen onder druk staan. Dit geldt met name voor het middenstuk van het karkas. Duitse slachters maken hier wat stemming op; veel indruk maakt dit nog niet.

Stabiele DCA Beursprijs 2.0
Al met al voelt de varkensmarkt flauwer aan dan afgelopen week. Op de langere termijn zijn de verwachtingen best positief, maar de komende weken zal naar verwachting onveranderd het hoogst haalbare zijn. De DCA Beursprijs 2.0 blijft dan ook staan op €1,28 per kilo voor geslachte varkens. De prijs van levende varkens noteert met €1,03 per kilo eveneens onveranderd.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden