icosha / Shutterstock.com

Nieuws Varkensvlees

Rusland gooit lijntje uit naar grote vleesimporteur

22 Januari 2019 - Tim Roetman

Dmitry Nikolayevich Patrushev, de Russische minister van Landbouw, heeft aangegeven dat Rusland varkens-, pluimvee- en rundvlees wil exporteren naar Japan. Hoewel het land met Afrikaanse varkenspest kampt, mag dit een goede samenwerking niet in de weg staan.

Op de Grüne Woche in Berlijn maakte de Russische minister duidelijk dat het land meer vlees wil exporteren naar Japan. Dit werd bekend nadat Patrushev een meeting had met de Japanse landbouwminister, Takamori Yoshikawa.

"Ondanks de groei in de bilaterale handel, heeft de samenwerking tussen Japan en Rusland een grote potentie", aldus de minister uit Rusland. Dat Rusland Japan als afzetmarkt voor varkensvlees voor ogen heeft, is echter niet verwonderlijk. Japan is namelijk de op een na grootste importeur van varkensvlees ter wereld (na China). In 2018 importeerde het land 1,5 miljoen ton. 

Aantrekkende handel
In 2018 is de Russische export naar Japan met 30% gestegen. De handel in agrarische producten tussen deze 2 landen vertegenwoordigde in 2018 een waarde van €378 miljoen. Hiervan is €339 miljoen Russische export (zo’n 90%). De rest is Russische import van Japanse goederen. 

De Russische minister hoopt dat het de stijgende lijn in de toekomst kan doorzetten, met name door varkensvlees te exporteren. Ook hoopt hij dat Japan inziet dat de uitbraken van diverse dierziektes in Rusland slechts regionaal zijn. Daarmee doelt de minister op de uitbraken van Afrikaanse varkenspest

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Tim Roetman

Tim Roetman werkt sinds november 2018 als junior redacteur veehouderij bij Boerenbusiness. Hij schrijft met name over de (prijs)ontwikkelingen op de varkens- en zuivelmarkt.

Meer over

japanRusland
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden