Shutterstock

Nieuws Afrikaanse varkenspest

Justitie onderzoekt AVP-uitbraak in België

7 Februari 2019 - Tim Roetman - 3 reacties

De politie in België is onlangs gestart met een onderzoek naar de uitbraak van Afrikaanse varkenspest. In het kader daarvan zijn woensdag 6 februari diverse huiszoekingen gedaan en is een viertal mensen opgepakt. 

Onder de opgepakte personen, bevinden zich ook een boswachter en zijn zoon. Er zijn aanwijzingen dat deze boswachter een aantal dagen gewacht heeft met het melden van de eerste gevallen van Afrikaanse varkenspest. Ook zou hij weten dat er besmette wilde zwijnen uit Oost-Europa uitgezet zijn in België.

Verantwoorden van de acties
Het viertal krijgt 48 uur de tijd om zich te verantwoorden voor hun acties. René Collin, de Waalse minister van Landbouw, heeft aangegeven dat er zware consequenties volgen als de betrokkenheid van de man wordt bewezen.

De besmettelijke ziekte heeft inmiddels ruim 400 wilde zwijnen getroffen. Door de uitbraak werden eveneens alle gedomesticeerde varkens in het geïnfecteerde gebied (een straal van zo’n 10 kilometer) geruimd.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Tim Roetman

Tim Roetman werkt sinds november 2018 als junior redacteur veehouderij bij Boerenbusiness. Hij schrijft met name over de (prijs)ontwikkelingen op de varkens- en zuivelmarkt.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
3 reacties
Johan 7 Februari 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens/artikel/10881286/justitie-onderzoekt-avp-uitbraak-in-belgi]Justitie onderzoekt AVP-uitbraak in België[/url]
Hopelijk gaat nu eindelijk de bal aan het rollen. Iedereen die hierbij betrokken is moet zwaar gesanctioneerd worden. De ware schade kan nooit verhaald worden. De kapitaalkrachtige eigenaars die hun gronden ter beschikking stellen van de jagers, en dit voor heel veel geld, zouden hun gronden moeten ontnomen worden.
Joop 7 Februari 2019
Besmette zwijnen uit Oost Europa uitgezet in Belgie? Gelukkig zouden onze ''vrienden'' van bv Animal Rights of PvdD nooit zoiets doen... Hopelijk vinden ze iedereen die hieraan heeft meegewerkt !!
Rika 8 Februari 2019
En de schade die de boeren hebben. Al vanaf september ondermaatse prijzen in vergelijking met onze buurlanden.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Nieuws Varkens

China importeert weer Belgisch varkensvlees

Nieuws Varkens

China keurt import Russisch varkensvlees goed

Nieuws Varkens

Varkenspest duikt op in Zweden bij wilde zwijnen

Achtergrond Varkens

Italië zet zich schrap na AVP in Lombardije

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden