Shutterstock

Nieuws Duynie

Droogte maakt perspulp duurder

6 Mei 2019 - Jeannet Pennings - 1 reactie

De voorverkoop van bietenperspulp en cigarant is maandag 6 mei gestart. De coproducten beginnen beiden op een hoger prijsniveau dan vorig jaar. Toen was van droogte nog geen sprake.

Voerfabrikant Duynie, een onderdeel van Royal Cosun, heeft de prijs voor bietenperspulp voor de eerste ronde van campagne 2019 vastgesteld op €1,65 per procent droge stof. Dat is €0,30 hoger dan in 2018. Ook de prijs van cigarant stijgt met €0,30 en komt uit daardoor op €1,40 per procent droge stof. De prijzen zijn exclusief kortingen en toeslagen.

Duynie meldt dat perspulp vorig jaar in de voorverkoop 'spotgoedkoop' was, omdat er op dat moment nog geen sprake was van droogte. Door de droge zomer pakte de bietenoogst flink lager uit, waardoor er schaarste ontstond. Tegen de verwachtingen in kon Duynie de toegezegde volumes aan veehouders uiteindelijk alsnog leveren.

Smaakmaker in rantsoen
Perspulp bestaat volledig uit natuurlijke voedingsstoffen en wordt vooral gebruikt als smaakmaker voor ruwvoer. Van het product, afkomstig vanuit suikerbieten, werd in 2017 in Nederland 895.000 ton afgezet. Daarmee is perspulp de grootste reststroom binnen de vochtrijke diervoeders. De oorsprong van cigarant is cichorei. Hiervan werd in 2017 40.000 ton afgezet in Nederland.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Jeannet Pennings

Jeannet heeft haar roots in de bloembollensector liggen en zij groeide op een agrarisch bedrijf in de kop van Noord-Holland op. Als generalist bericht ze voor Boerenbusiness over alle sectoren. Daarnaast verkent ze de mogelijkheden van sponsored advertising.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Edwin 6 Mei 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens/artikel/10882349/droogte-maakt-perspulp-duurder]Droogte maakt perspulp duurder[/url]
Perspulp is geen ruwvoer en is moeilijk goed te houden, plus ook nogal duur. Goede snijmais is ook naast vers gras veel beter.
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
varkens & voer noteringen

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden