Shutterstock

Nieuws Afrikaanse varkenspest

Wallonië gaat alle wilde zwijnen afmaken

7 Juni 2019 - Wouter Baan

De Waalse regering wil Afrikaanse varkenspest uitroeien door alle wilden zwijnen in het besmette gebied af te schieten, zo schrijft de Belgische nieuwswebsite Vilt.

De bossen in het besmette gebied (circa 16.000 hectare) zijn sinds april weer open voor publiek, waardoor het besmettingsgevaar naar andere gebieden is toegenomen. René Collin, de Waalse minister van Natuur,  wil de dierziekte de kop indrukken door alle wilde zwijnen in het gebied af te maken.

Aangezien de jacht op wilde zwijnen verboden is, neemt de overheid de regie zelf in handen. Er worden bijvoorbeeld drijfjachten georganiseerd door overheidsambtenaren. De bedoeling is dat de populatie van wilde zwijnen in heel Wallonië tegen 2020 gehalveerd is.

800 besmette zwijnen
In september werd in België voor de eerste keer Afrikaanse varkenspest geconstateerd en sindsdien worden er wekelijks besmette wilde zwijnen gevonden. Tot eind mei zijn 2.846 wilde zwijnen onderzocht, waarvan 814 waren besmet.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

China importeert weer Belgisch varkensvlees

Nieuws Varkens

China keurt import Russisch varkensvlees goed

Nieuws Varkens

Varkenspest duikt op in Zweden bij wilde zwijnen

Achtergrond Varkens

Italië zet zich schrap na AVP in Lombardije

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden