Shutterstock

Inside Varkens

Vleesmarkt slechter, hoe reageert DCA Beursprijs?

28 Juni 2019 - Wouter Baan - 3 reacties

Ondanks de fraaie weersomstandigheden, neemt de afzet van varkensvleesonderdelen niet toe. Ook de afzet richting Azië loopt geen storm. Hoe reageert de DCA Beursprijs 2.0 hierop?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Ondanks dat de afstand met de Internetbeurs tot €0,12 per kilo opgerekt was, bleef de Duitse varkensprijs (VEZG-notering) in de laatste week van juni stabiel op €1,83 per kilo. Een hogere prijs werd door de producentenorganisaties daarmee dus niet geforceerd. De Internetbeurs corrigeerde vrijdag 28 juni en daalde met €0,03 tot €1,95 per kilo.

Slachterijen zeggen dat de vleesafzet niet heeft gereageerd op de goede weersomstandigheden. Dit komt omdat het in diverse delen van Europa ontzettend warm is; dat verminderd vaak de eetlust. Hoewel het weer in Nederland volgende week goed blijft, worden er geen tropische temperaturen voorspeld. Daardoor zal de groeivertraging bij vleesvarkens afnemen, waardoor er minder snel tekorten ontstaan.

Vlotte afzet, maar geen tekorten
Handelaren zeggen dat ze het varkensaanbod goed kunnen plaatsen. Van tekorten zijn echter geen sprake. Daarbij staan de prijzen voor Europese onderdelen onder druk. Ook de export naar China is de afgelopen weken vertraagd. Ten opzichte van de vleesprijzen staan de varkensprijzen aan de stevige kant.

De DCA Beursprijs 2.0 zette recent een kleine verhoging weg, maar deze werd niet gevolgd door de slachterijen. De notering kan wel blijven staan, zo blijkt uit de opgaven bij DCA-Markets. De notering voor geslachte varkens blijft staan op €1,72 per kilo. De prijs van levende varkens noteert onveranderd op €1,39 per kilo.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden