ForFarmers

Nieuws Aandelen

Analisten somber over ForFarmers

6 Augustus 2019 - Wouter Baan - 37 reacties

In aanloop naar de halfjaarcijfers die ForFarmers volgende week presenteert, hebben analisten van KBC Securities het beleggingsadvies aangepast. Ook het koersdoel is verlaagd.

Het Belgische KBC Securities verwacht dat de uitbraken van Afrikaanse varkenspest in Europa negatief uitpakken voor de varkenssector. In de afgelopen weken werden diverse grote varkensbedrijven in onder meer Polen en Bulgarije getroffen door de dierziekte. 

Lager koersdoel
Hoewel ForFarmers in Polen vooral met pluimveevoeders actief is, ziet de bank toch aanleiding om het koopadvies aan te passen van: 'accumulate' naar 'hold'. Dit houdt in dat de bank beleggers adviseert om aandelen niet te kopen, noch te verkopen. Hiervoor had het ForFarmers-aandeel een positief koopadvies.

Het koersdoel is daarbij met €1 verlaagd tot €7,50 per aandeel. Maandag 5 augustus sloot het aandeel op €6,82. Ruim 1 jaar geleden noteerde het aandeel nog boven de €12.

Lagere winst
Naast de perikelen rond Afrikaanse varkenspest, verwacht KBC Securities dat het voerconcern ook nog steeds last heeft van de droogte. Dit zette vorig jaar het mes in de winst, terwijl ForFarmers voor dit jaar al een winstwaarschuwing heeft afgegeven.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
37 reacties
leo 6 Augustus 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens/artikel/10883563/analisten-somber-over-forfarmers]Analisten somber over ForFarmers[/url]
droogte en ziektes aan me hoela rupsje nooit genoeg zal je bedoelen
niet 6 Augustus 2019
De grote heren zijn weg!!! Die zagen het wel aankomen!!
Bob 6 Augustus 2019
Als een bank negatief is, moet je er juist bij zijn.
Mensen van de bank zijn geen ondernemers!!!
jip 6 Augustus 2019
Bestuurders van een voerfabriek zijn ook geen ondernemers. For farmers is een zinkend schip. Gewend om te parasiteren op de boeren. Die tijden zijn geweest.
Kees 6 Augustus 2019
Blij dat ik er weg ben, zijn 2 euro per 100 kilo te duur. En dan allemaal van die onzin trucages als Vida enz. om maar de matige voerkwaliteit te verdoezelen.
gehaktbal 6 Augustus 2019
was bekend inderdaard hoge heren weg. aandeel zakt als een baksteen.
Erik 7 Augustus 2019
De eerste twee maanden leveren ze goed voer als net op hun overschakeld, daarna zakt de kwaliteit als een baksteen en komen ze je allerlei ziektekundige problemen aanpraten.
Jos 7 Augustus 2019
Erik schreef:
De eerste twee maanden leveren ze goed voer als net op hun overschakeld, daarna zakt de kwaliteit als een baksteen en komen ze je allerlei ziektekundige problemen aanpraten.
Voerleveranciers hebben graag dat het net niet lekker loopt. Dan zijn boeren vatbaarder voor het uitproberen van marketingvoeders de problemen op zouden moeten lossen. Zo kwam mijn voerleverancier ooit mijn ventilatiesysteem opnieuw instellen (Dat zou tot beter resultaat moeten leiden) dit resulteerde tot stress bij de biggen.

Bij het keukentafelgesprek een maand later stelde hij voor antistaartbijtvoer te gaan verstrekken. Toen ik vertelde dat dat niet nodig was omdat ik een aantal dagen na het vorige bezoek de instellingen van de klimaatcomputer weer teruggezet had naar mijn eigen instellingen. Ging hij over op een ander gespreksonderwerp.
intern spion 7 Augustus 2019
In de tijd van Jan Potijk en Eddy Kemink werden de voorlichters gehersenspoeld met sekte-achtige verkooptechnieken naar Amerikaans model. Alles in de voorlichting structuur werd veranderd om de boeren klanten zoveel mogelijk geld uit de zak te kloppen. Boeren waarmee het slechter ging, werden de marges bewust omhoog gesteld en de frequentie om de bulksilo vol te blazen omhoog geschroefd. Hier zijn veel klanten ook echt kapot aan gegaan in een decennia tijdbestek. Ik begin net warm te draaien over de wanpraktijken van ForFarmers. Ook over het inkoopbeleid van die zieke Amerikaanse sekte.... Ongelofelijk dat ze jaren zo te werk konden gaan.
Vector V 7 Augustus 2019
de value van dit aandeel zakt als maar meer en is nu 4.79.
mijden als de pest!
geen groei,
NLiszinkendschip 7 Augustus 2019
Oproep: potentiële stoppers in varkenshouderij e.d., stel uw staking van uw landbouwbedrijf nog even uit!

Wacht tot u in 2020 mijn website gelezen heeft inzake mijn politieke oplossing inzake een nieuw wereldwijd landbouwsysteem!

Ik doel als voorbeeld op onderstaande regeling. Ook de andere vee sectoren, wacht aub even met bedrijven staken!!!
========================================================
De Subsidieregeling sanering varkenshouderijen (Srv) wordt later opengesteld dan voorzien. Het wordt niet 15 augustus, maar pas ergens dit najaar. Dat heeft minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) besloten. De warme saneringsregeling moet nog worden goedgekeurd door de Europese Commissie. Die moet beoordelen of de regeling onder staatssteun valt. Zodra de staatssteungoedkeuring verkregen is, kan de regeling definitief worden gemaakt. Het doel van de regeling is het op korte termijn verminderen van geurbelasting in veedichte gebieden. Varkenshouderijlocaties die geurbelasting voor omwonenden veroorzaken en die willen stoppen, kunnen in aanmerking komen voor de subsidie. In totaal is er 180 miljoen euro beschikbaar voor varkenshouders die willen stoppen.
=======================================================


Gasten, henig an! Laterrrrrrr
Realist 7 Augustus 2019
Zo.... hebben nu alle jaloerse Agrifirm boeren hun zegje kunnen doen? ;)
Bij élke voerleverancier moet je er strak opzitten en je eigen rendement bewaken
Piet 7 Augustus 2019
Een euro per 100 kilo mochten we in de FF verkoop vrij aan garanties uitgeven bij klanten. Omdat sommige klanten nooit claimden, mochten we bij andere ook wel tot 2 euro gaan, toch 600 euro per volle vracht voer. Standaard is dit al in de voerprijs ingecalculeerd. De Frievars enz. krijgen als organisatie deze 600 euro per vracht en kunnen hun trouwe boeren zo een keer verwennen. Ik weet niet of het bij anderen ook zo werkt maar de marges zijn torenhoog en geen voorlichter kost minder dan een ton per jaar.
vanplateringen 7 Augustus 2019
Piet, is allang bekend. De Heus is niet van het verlies multimiljonair. Probleem is dat er ook hier ( net zoals bij de nog weinige slachterijen) geen concurrentie is. Ik zeg bewust geen. Ze hebben allemaal splinternieuwe bulkauto's, allemaal rijden ze dure lease bakken, allemaal staan ze op de dure beurzen een beetje dom voor zich uit te staren, allemaal hebben ze een peperduur huisblaadje, enz. enz. Agruniek Rijnvallei heeft 240 man personeel waarvan 120 niks met de produktie van doen heeft?????? Triest maar waar. En geen bestuur die ingrijpt dat is nog het ergste. Het geld klotst tegen de plinten.
Allee 9 Augustus 2019
Klopt vanplateringen,
In NL onderling is er geen concurrentie....
Het buitenland (Duitsland) is de enige concurrent van de NL voerboeren... Dus als je een paar voerboeren wilt uitspelen of vergelijken dan moet je er een buitenlandse (Duitse) voerboer erbij betrekken. Doe je dat niet, dan kom je niet veel verder.
Veel succes.
Jan 9 Augustus 2019
Paar procent Premix uit Duitsland of België laten komen en de rest aan losse grondstoffen. Kost een ton investering, maar dat ben je in een jaar anders ook kwijt aan marge voor de meelboer. Je hebt je lot zelf in eigen hand.
vanplateringen 9 Augustus 2019
Jan, dat is helaas , ik zeg bewust helaas, niet voor iedereen weggelegd. Alleen bij nieuwbouw te realiseren, anders veel te veel breken ( cdi) en vaak ben je klein in aantallen.
Allee 9 Augustus 2019
Jan dat is niet eens nodig...
Gewoon voer dan pak je ook zo 3 tot 5 euro.
Aanvullend voer 4 tot 8 euro, en dan heb ik het over vleesvarkensvoer.
Biggenvoer is nog interessanter.

Boeren zoek verder dan in Nederland.....

En dan zeggen ze dat ze in Nl voorop lopen...... lachertje....
fabiola 10 Augustus 2019
@ jan
premix in belgie , gerekend op het eindvoer
is bijna bij alle partijen dezelfde prijs
of ge nu met 2.5 % OF 3% OF 2.8 % werkt
advies naar mij toe is om in nederland te kopen
die vaste telefoonverbindingen tussen allerlei partijen
werkt nog altijd blijkbaar
wat kost bv een premix op het eindvoer ????



Dirk 10 Augustus 2019
Vleesvarkensvoer vanuit losse grondstoffen kost een euro boven de tarweprijs, vandaag dus 19 euro. Premix en soja zijn duurder, al het andere is goedkoper dan tarwe. Startvoer 23 euro en totaal 50 euro voerkosten per varken.
v.arkenshouder 10 Augustus 2019
@dirk, brijvoer?? of granenmengsels??
Dirk 11 Augustus 2019
Droogvoer, 2% premix en 7 losse grondstoffen. Dus 8 silo's, een molen en een menger, dat valt mee.
v.arkenshouder 11 Augustus 2019
@Dirk dat valt mee, valt de rest ook mee ibt groei, ontmenging, alles in kruimel/korrel vorm?
Joost 11 Augustus 2019
Premix, 8, silo, ibt, kruimel, soja, belg, alles!, droog en los. Dat vind ik ook meevallen in relatie dan tot leasebak en voor zich uit staren. Maar ja toch zijn het opligters. En dan nog over mijn ruch. Ook. Varkens.
Wim Bruggink 11 Augustus 2019
Duits startvoer 23 euro en groeivoer 22 euro.
Moet je al goedkoop malen en opslaan.
v.arkenshouder 11 Augustus 2019
@wim, waar zit het grote verschil in dan???
5-6 euro!
John 11 Augustus 2019
Het probleem is om veels te veel geld uitgeven om die extra 20 gram groei te hslen
Dirk 12 Augustus 2019
Klopt Wim, al heb ik wel de ervaring dat je Duits tussenvoer tot op het eind moet voeren (Rohtkotter/Emsland) om aan dezelfde resultaten als een eigen eindvoer te komen. Koop voor andere kleine locaties nog wel eens in op eigen receptuur voor grondstofnoteringen plus twee euro. Grootste voordelen zijn te behalen op het zelf maken van zeugenvoer (4-5 euro) en biggenvoer (8-10 euro), daar zijn de kilo's echter veel minder van dan bij vleesvarkens.
Wim Bruggink 12 Augustus 2019
Juist Dirk ,zo werkt het
Had voor de duidelijkheid Ew en
d.lys. erbij moeten zetten.
Geldt ook voor eigen voer maken dat je wel Ew en eiwit erin stopt die er in moet zitten.
Heb voercursus gedaan van Mijn Voer ,eigenlijk een verplicht vak voor elke varkenshouder.
Dan ga je het snappen.
Starvoer is dus 1.10 Ew en 9.2 d.lys.
Groei is dus 1.09 Ew en 8.2 d.lys.
Tempo gelten/borgen .
fabiola 12 Augustus 2019
@wim
theorie en praktijk
voeder gaat eerder over verteerbaarheid en dus omzetten naar vlees

vraag maar is een offerte op in verschillende landen , van een zelfde
samenstelling door u vooropgesteld

komt ge een keer uit op 1.10 andere keer op 1.09
voedertabellen voor grondstoffen worden overal anders gebruikt
dus voeder is nooit te vergelijken , nooit
welke matrix gebruikt men
als iemand voeder van 20 euro per honderd kilo betaald
en een ander bv 21,5 kan het zijn dat het eindresultaat
hetzelfde is
volgens mij kan het dat bv voeder van 23 goedkoper uitkomt dan 19
al moet dan de vc al 400 gr beter zijn


Jan 13 Augustus 2019
Fabiola kan zo aan het werk bij de voerindustrie, mistgordijnen daar zijn ze groot mee geworden. Voer is iets heel eenvoudigs tot het moment dat granen vervangen worden door bagger.
fabiola 13 Augustus 2019
@jan
IK ben net als u zelfmenger jan
ik voeder net als u alleen granen en soja
ik ben net als u op zoek naar een betaalbare premix
MAAR
ik maak geen voeder voor 19 euro per 100 kg
dat lukt met granen alleen niet
MAAR
men vc staat wel strak
succes in wat u doet

VV 14 Augustus 2019
6.55 nu:glijdend naar...??
gehaktbal 14 Augustus 2019
4,0 euro is volgende barriere. tis niet anders.
fabiola 15 Augustus 2019
bericht voor bovenstaande firma
elke varkenshouder weet dat er aan premix ook een flinke duit verdient wordt
elke grootte varkenshouder weet dat een premix best aangekocht wordt via grootte jongens , aankoophoeveelheid geeft aankoopmacht
die maken u dan een aanvullend voedertje met veel kalk en zout
gratis reclame is hier niet de juiste weg
u mag altijd een standaardformule op de website zetten
met een prijs en inmengadvies
MAAR die info is dan wel gratis

bent u wederverkoper met standaard premix
of premixfabrikant
Cees 15 Augustus 2019
Het kan nooit kwaad om eens te informeren. Regelmatig rond bellen en een keer overstappen is altijd beter dan blijven plakken bij dezelfde leverancier.
Frans 15 Augustus 2019
Voor 98% van je voer ben je nauwelijks afhankelijk van de voer industriëlen, afspraken makend binnen Nevedi. Voor de laatste 2% premix is dit anders, daar moet een oplossing voor gevonden worden. Tot die tijd koop ik deze bij voorkeur in Duitsland op recept.
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
varkens & voer noteringen

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Analyse Voer

Middelgrote voercoöperatie ook vatbaar voor krimp

Nieuws Benoeming

ForFarmers vindt nieuwe CFO bij FrieslandCampina

Interview Pieter Wolleswinkel

ForFarmers wil na moeilijk jaar nu doorpakken

Nieuws Jaarcijfers 2023

ForFarmers sluit 2023 met nipt verlies af

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden