Shutterstock

Nieuws Varkens

Biggenprijs trekt onverwacht snel aan

12 Augustus 2019 - Wouter Baan - 32 reacties

Enkele weken terug ging de biggenprijs nog hard onderuit. Er hoeft niet veel water door den Rijn te loopen om het tij op de markt te keren. De noteringen zitten namelijk weer in de lift en dat is tegen het seizoenspatroon in. Hoe komt dit?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De varkensprijzen hebben de afgelopen weken flinke stappen naar boven gezet. Vion geeft deze week extra gas, nadat de notering van vorige week door alles en iedereen voorbij werd gestreefd. De slachterij kondigde 12 augustus een verhoging af van €0,10 tot €1,93 per kilo en evenaart nu het record uit 2012 en 2013.

De hogere varkensprijzen geven de vraag naar de biggen een oppepper. In de ogen van sommige handelaren is de kwakkelende biggenmarkt er daarmee weer bovenop; zij pleiten weer voor een verhoging. De andere partijen zeggen echter dat de afzet nog steeds moeizaam verloopt. In andere woorden: de varkenshandelaren zijn tamelijk verdeeld over de stemming op de biggenmarkt.

Plussen in Duitsland
In Duitsland trekt de vraag naar biggen aan. Dat biedt perspectief voor de Nederlandse biggenexport. Van tekorten is ook in Duitsland geen sprake, maar dat weerhield de VEZG-notering niet om met €1 te plussen naar €57 per big. Dit is tevens de trendmelding die voor de Nordwest-biggenprijs is afgekondigd.

Op basis van de opgaven van de handelaren plust de DCA BestPigletPrice deze week met €1 tot €45 per big. Een verhoging in deze tijd van het jaar komt niet vaak voor. Doorgaans vinden de prijzen nu een bodem na de traditionele zomerdip. Op de verhoging een opmaat is voor meer, moet in de komende weken blijken. Veel zal afhangen van de bewegingen op de varkensmarkt.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden